Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POTPREDSEDNIK DEMOKRATA U PONEDELJAK NA SUDU

Iznikao Šuletov „pašnjak 1. klase“

Autor: S. Đorđević - M. Dudvarski | 21.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 12

Potpredsedniku DS-a Draganu Šutanovcu u ponedeljak, 24. marta, počinje suđenje u Prvom osnovnom sudu zbog sumnje da je počinio krivično delo neprijavljivanja imovine i davanja lažnih podataka, za šta mu preti kazna zatvora od šest meseci do pet godina, saznaje „Alo!“.

Dragan Šutanovac

Dragan Šutanovac | Foto: Zoran Lončarević

Bivši ministar odbrane je, podsetimo, optužen pošto Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio da su on i njegova supruga Marija postali suvlasnici placa i kuće u Skerlićevoj ulici, u elitnom delu Beograda, na kojem sa još devet investitora grade luksuznu zgradu od 3.700 kvadrata.


Iako je gradnja tog stambeno-poslovnog zdanja na Vračaru trebalo da bude završena do početka marta 2013. godine, stanovi u toj zgradi još nisu spremni za useljenje, izuzev poslovnog prostora u prizemlju, gde će već večeras, kako saznajemo, biti otvoren jedan poznati beogradski kafić, izmešten sa druge lokacije.

NEKAD

NEKAD | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Razočaranje zbog kašnjenja sa useljenjem moglo se naslutiti i po glasu Dragana Šutanovca, koji je za „Alo!“ potvrdio da će se u ponedeljak odazvati pozivu suda.

SAD

SAD | Foto: Vesna Lalić


- Još nijedan stan nije useljen, radovi nisu završeni. Očekujem da će sve biti gotovo do juna ili jula, najkasnije avgusta - potvrdio je Šutanovac za naš list. On je dodao da još nije dobio poziv za sud, ali da će se u ponedeljak ipak tamo pojaviti i ponuditi svoju odbranu, budući da je ubeđen da nije učinio delo za koje ga terete.

Plac u Skerlićevoj 20 na Vračaru, na kojem Šutanovac kao suinvestitor gradi zgradu od 3.764 kvadrata, kupljen je 2011. godine za 1,5 miliona evra, a deo tog placa od dva ara u katastru je zaveden kao „pašnjak prve klase“, pokazuju dokumenta koje je ranije objavio antikorupcijski portal „Pištaljka“. Rešenjem im je odobrena izgradnja 1.155 kvadrata podzemno i 2.608 kvadrata nadzemnih etaža, sa devet stanova, jednim lokalom i 24 garažna mesta. Pored bračnog para Šutanovac, među investitorima su i fudbaler Nemanja Vidić, kao i Mia, ćerka biznismena Žarka Zečevića.

Prijava, pa optužnica


Agencija za borbu protiv korupcije je, podsetimo, još 2012. podnela krivičnu prijavu protiv Šutanovca, pošto u zakonskom roku nije prijavio da je sa suprugom 14. jula 2011, kada je bio ministar odbrane, postao suvlasnik placa i kuće na Vračaru. Bivši ministar je nakon toga bio saslušan u policiji, gde je negirao krivicu, uz obrazloženje da nije znao da je u obavezi da prijavi vlasništvo nad placem sve dok se ne izgradi nova zgrada u kojoj će sa suprugom postati vlasnik jednog stana. Prvo tužilaštvo je ipak 2013. protiv njega podiglo optužnicu, koja je dopunjavana nakon dodatnih veštačenja i saslušanja svih investitora, uključujući Šutanovca i njegovu suprugu, tako da bi suđenje tek u ponedeljak trebalo da počne.

Poslednji komentari
  • Zic Vreme: 21.03.2014 08:11h

    Nedirajte Coveka to je dobijo za rodendan od drugog Tate- Ilica koji je dobro zaradijo u Kolubari sa utovarivacima.

  • Redskin Vreme: 21.03.2014 08:17h

    Nemanji Vidicu je jos i ovo trebalo? Nedavno je odbio da produzi ugovor zbog smanjenja plate na 108 000 funti nedeljno.Nekim ljudima nikad dovoljno...

  • ja Vreme: 21.03.2014 09:06h

    Ih .. koji je do sad političar osuđen a da to nije hag, nemoguće ...

  • jasmina Vreme: 21.03.2014 09:10h

    PA KAKO BRE NEKO MOZE DA SE POJAVI NA SUDU A DA NIJE DOBIO POZIV I DA CE IPAK DA SE POJAVI NA SUDU U PONEDELJAK .BOZE KAKAV LAZOV.E PA I NJEMU JE ODZVONILO I PITATI GA ODAKLE MU BRE TOLIKE PARE.

  • Мирослав Vreme: 21.03.2014 09:49h

    Нема овде неке кривице, градио зграду са више инвеститора и купио један стан... ово личи на политички прогон снс, много је очигледно. О томе како су Аца и Тома купили огромне станове нема сврхе причати, како је запошљено 40 хиљада активиста снс у државном апарату, има народ право кад каже СНС ЈЕ НАЈБОЉЕ ОРТАЧКО ДРУШТВО НА БАЛКАНУ. па јес.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP