Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KRENULI SA TUŽBAMA

Izraelci od Jelene Karleuše traže 200.000 evra zbog obrade pesama!

Autor: Blic | 26.06.2014 - 15:30:00h | Komentara: 0

Autori hitova „Mikrofon“ i „Savršen zločin“, koje je Jelena Karleuša obradila bez njihove dozvole, pravdu će potražiti na sudu.

Jelena Karleuša

Izraelci će od Jelene Karleuše tražiti odštetu od 200.000 evra, saznaje “Blic”.

Iz grčke kompanije “Media Men Group Music Publishing Ltd”, koja zastupa autore originalnih pesama “Mikrofon” i “Savršen zločin”, tvrde da Jelena Karleuša nije dobila odobrenje za korišćenje i adaptaciju ovih hitova.

Firma “Ricom Publishing” je licencni zastupnik pomenute grčke kompanije u Srbiji i štiti autorska prava originalnih pesama: “Alaiy”, autora Kobija Šimonija, i “Adayin Shelah” Le Birana.

Tužbe i za Lukasa,

Cecu, Draganu...
Osim Karleuše, na udaru grčkih autora zbog plagijata su i Aca Lukas, Aco Pejović, Emina Jahović, Saša Matić, Željko Samardžić, Goga Sekulić, Šako Polumenta, Ceca Ražnatović, “Amadeus bend”, Adil, Dragana Mirković i Boban Rajović. Grci će od srpskih muzičkih zvezda tražiti odštetu od 6,1 milion evra.

Kako saznajemo, advokati ove firme pokušavali su da se vansudski nagode sa Karleušom, ali ne mogu da je pronađu ni na jednoj njima poznatoj adresi, zbog čega planiraju da je tuže.

Tim povodom pozvali smo PR menadžera Jelene Karleuše koji, pak, tvrdi da su izraelski kompozitori poklonili svoje numere.

- Autor melodije ima pravo da proda melodiju većem broju izvođača na drugim tržištima. U nedostatku kvalitetnih melodija domaćih kompozitora, dešava se da Jelena kontaktira sa stranim autorima, koji komponuju posebno za nju ili joj ponude svoje već objavljene melodije. Takođe se dešava da se Jeleni dopadne neka melodija, za koju naknadno vrlo jednostavnom procedurom tražimo dozvolu od autora, uz uslove koji obezbeđuju obostrani interes. Ovo je u skladu sa propisima. Sa svim kompozitorima, s kojima je Jelena sarađivala, imamo ugovor i oni su potpisani na albumu kao autori. Na albumu “Diva” neke numere su nastale u saradnji sa stranim hitmejkerima kojima je bila čast da Jeleni poklone svoje melodije - objašnjava portparol.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP