Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

AKO SE PROMENE PROPISI

Izvršitelji će uterivati i porez?

Autor: Tanjug | 30.06.2015 - 11:57:00h | Komentara: 1

Izvršitelji su sposobni da efikasno naplaćuju i poreske dugove, ali je neophodno izmeniti odredjene propise, saopštila je danas Komora izvršitelja Srbije.

Pare

Pare | Foto: Profimedia

Da bi do te mogućnosti došlo, neophodno je da se promene odredjeni poreski propisi i Komora izvršitelja je spremna da sa Ministarstvom finansija i Poreskom upravom sarađuje u tom pogledu, navodi se u saopštenju.

Poboljšanje finansijske discipline u postupku naplate poreskih dugovanja znatno bi doprinelo stabilizaciji sistema javnih prihoda i vraćanju poverenja u državne institucije, ističe se u saopštenju i dodaje da je Komora izvršitelja spremna da doprinese ostvarenju tih ciljeva, uključujući i reformu sistema naplate poreskih obaveza.

U oblasti komunalnih usluga, gde izvršitelji već imaju isključivu nadležnost, došlo je do značajnog pomaka za kratko vreme. Efikasna naplata potraživanja u toj oblasti dovela je do velikog porasta finansijske discipline i pokazala da je uvodjenje profesije izvršitelja opravdano.
Komora izvršitelja istakla je da je nedopustivo da stranke imaju različit tretman u zavisnosti od karaktera potraživanja koje se ostvaruje.
Ako građani moraju da plaćaju svoje račune za komunalije, onda isti položaj treba da imaju i poreski obveznici, ističe se u saopštenju.
Poslednji komentari
  • ls Vreme: 30.06.2015 15:02h

    Sve dok neko od njih glavu ne izgubi, kada dodje na naplatu. Ljudima je dosta vise nameta i otimanja. Kada pocnu puske i pistolji raditi, valjda ce se ova tupava vlast dozvati pameti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP