Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTARKA PODRŽALA UČESNIKE „PARADE PONOSA“

Jadranka šeta sa gejevima?

Autor: I. K. | 13.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Jadranka Joksimović, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije, podržala je juče „Paradu ponosa“ i, kako „Alo!“ saznaje, u razgovorima sa organizatorima nagovestila da bi i prisustvovala šetnji koja je zakazana za 28. septembar!

Ministarka ugostila  organizatore „Parade“

Ministarka ugostila organizatore „Parade“ | Foto: FoNet - Zoran Mrđa

Zvaničnu potvrdu njenog dolaska ipak nismo dobili. Umesto toga, iz njenog kabineta poslali su saopštenje u kojem ministarka naglašava da je važno obezbediti ostvarivanje zakonom zagarantovanih prava okupljanja i izražavanja.


- Važno je da pokažemo s jedne strane sposobnost na bezbedno izražavanje posebnosti i s druge strane da pokažemo da smo kao društvo spremni da tolerišemo i razumemo nečiju različitost - poručila je Jadranka Joksimović.
Kako se navodi, sagovornici su se složili da je poštovanje manjinskih prava sastavni deo moderne demokratije i društva. Organizatori “Parade ponosa“ su ministarki preneli da imaju razumevanja za ukupnu situaciju u društvu i naglasili da činjenica da za državu postoje prioritetniji problemi za rešavanje ne umanjuje potrebu za zaštitom i unapređenjem ljudskih prava.

Jučerašnji sastanak u Vladi Srbije je prvi u nizu susreta koji će organizacioni odbor „Nedelje ponosa“ imati sa ministrima u narednim danima. Do početka manifestacije, koja počinje 22. septembra i završava se šetnjom 28. septembra, organizatori bi trebalo da se sastanu sa ministrima pravde, omladine i sporta, kulture, kao i sa predstavnicima grada Beograda.

Povodom ove manifestacije u Beogradu, juče se oglasio i komesar nemačke vlade za ljudska prava Kristof Štreser, koji je naglasio da je za Srbiju, u kontekstu evropskih integracija, važno da „Parada ponosa“ bude održana jer bi naša država time dokazala da štiti i poštuje prava svih građana, uključujući i pripadnike LGBT zajednice.

Štreser, koji je i poslanik u Bundestagu, rekao je i da bi održavanje „Parade“ predstavljalo „veoma snažan signal“ jer Nemačka, kao i druge članice EU, smatra da nije dovoljno samo imati dobre zakone, već ih treba i implementirati.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP