Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

AMSS: VOZAČI, OPREZ!

Jaki udari vetra u nekim delovima Srbije

Autor: Tanjug | 17.03.2015 - 21:00:00h | Komentara: 0

Auto-moto savez Srbije (AMSS) saopštio je danas da je u većem delu Srbije pretežno vedro i vetrovito, a sa jakim udarima vetra trebalo bi računati na području Braničeva, Srema, na severu Vojvodine, kao i u planinskim predelima centralne, istočne i južne Srbije.

"Ovako jak vetar pored pored bočnih udara koji su opasni preko planinskih prevoja, na mostovima i nadvožnjacima ukoliko brzina nije prilagođena, donosi i naglo otapanje snega, što može biti uzrok povećanog broja odrona na putevima kroz stenske useke i klisure", upozorava AMSS.

Odron

Odron | Foto: Profimedia

 Na auto putevima i putevima u nižim predelima, kako dodaju, vozače očekuju suvi kolovozi, dobra vidljivost i bez posebnih zastoja i obustava.

U planinskim predelima na putevima I reda, vozače očekuju mestimično mokri kolovozi, dok se na putevima II reda saobraćaj obavlja uz obaveznu upotrebu zimske opreme, jer na pojedinim deonicama još uvek ima mestimično ugaženog ili raskvašenog snega. 
"Vozače upozoravamo na moguće odrone zemlje i kamena koji su poslednjih dana učestali, a dodatna opreznost biće potrebna i na deonicama na kojima su započeti radovi", poručuje AMSS.
Najučestaliji odroni su na Đerdapskoj i Ibarskoj magistrali kao i kroz ovčarsko-kablarsku, grdeličku, sićevačku i drensku klisuru.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP