Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OMBUDSMAN PORUČUJE

Janković: Nastavljam rad bez obzira na otpore

Autor: Tanjug | 07.05.2015 - 17:31:00h | Komentara: 3

Zaštitnik gradjana Saša Janković izjavio je danas da će nastaviti da obavlja svoju Ustavom utvrđenu ulogu kontrole rada organa javne vlasti, bez obzira na sve otpore, navodeći da će nastaviti i okončati postupak kontrole rada svih državnih organa koji su učestvovali u incidentu tokom Parade ponosa.

Saša Janković

Saša Janković | Foto: Vesna Lalić

Kako se navodi na sajtu ombudsmana, biće razmotreni svi podaci do kojih dođe, među koje spadaju dva dokumenta koja je VBA naknadno dostavila Zaštitniku građana, kao i podaci iz trećeg, strogo poverljivog dokumenta, u koji je ombudsman izvršio uvid 7. maja.
Uz to, kako se navodi, osim podataka, biće razmotreni i svi propusti u radu državnih organa utvrdjeni.
- Kao zaštitnik građana ne želim da učestvujem niti da pomažem u skretanju pažnje sa najznačajnijih pitanja za građane Srbije danas. Ne mogu da sprečim predsednika vlade Aleksandra Vučica da Zaštitnika građana, koji je državni organ ustavnog ranga, ironično naziva "ministrom" i omalovažava stavove najviših međunarodnih institucija za ljudska prava, naveo je Janković.

On je poručio da ga to svakako neće sprečiti da obavlja svoju dužnost nezavisne kontrole zakonitosti i pravilnosti rada organa vlasti.

Povodom izjave direktora VBA, generala Petra Cvetkovića koji je odbacio kao netačne navode u saopštenju Kancelarije zaštitnika građana Saše Jankovića prema kojima ga je ministar odbrane Bratislav Gašić juče sprečio u kontroli VBA, Janković je ocenio da ta izjava samo potvrđuje njegov stav da je umesto poslušništva nužno jačati integritet među profesionalcima u državnim službama kao što je Vojska", izjavio je Jankovic.

Zaštitnik gradana još jednom podseća na zakonsku obavezu svih organa vlasti da ovom organu dostave sva tražena dokumenta, kao i funkcionere i zaposlene u organima javne vlasti da daju sve podatke i izjave koji se od njih traže, kako bi potpuno i objektivno bili utvrdjeni svi eventualni propusti na štetu prava građana i unapređen njihov rad u opštem interesu.

Vučić: Janković kao da je u sukobu sa svima

Povodom sukoba Zaštitnika građana Saše Jankovića i ministra odbrane Bratislava Gašića, oglasio se i premijer Vučić

On je konstatovao da je "Janković izgleda u sukobu sa svima", ali i dodao da će ga oni ostaviti da radi i ponaša se kako hoće.


- Izgleda da je MINISTAR Janković u sukobu sa svima. Nisam pogrešio, izgleda da je u sukobu sa svima, ali što se mene tiče, mi ga ostavljamo da radi i da se ponaša kako god hoće, jer ja stvarno mislim da svakog dana što više aktivnosti ima da sve više i sve bolje govori o sebi, rekao je Vučić novinarima u pauzi konferencije Saveta stranih investitora "Reality Check".


Premijer je dodao i da taj slučaj više neće da komentariše, a na pitanje šta se juče desilo između Gašića i Jankovića, rekao je "ništa".
- Znam šta se desilo, ništa se nije desilo. Ovaj njemu rekao "evo ti Gojković, ovaj njemu kaže našao si papire, ovaj treći viče nisi našao papire i sad od mene tražite da to objašnjavam, rekao je premijer.


Upitan hoće li neko snositi posledice zbog toga i da li takav odnos treba da imaju institucije u Srbiji, Vučić je kratko prokomentarisao:


- Ja kažem da nije to odnos institucija u Srbiji, ali to govori, čini mi se, ne samo o jednoj strani, nažalost.
 

Poslednji komentari
  • KIKI11 Vreme: 07.05.2015 17:59h

    GOSPODINE JANKOVICU SAMO NAPRED VISE OD POLA SRBIJE JE UZ VAS OSIM OVIH PLACENIKA BOTOVA.

  • asid Vreme: 07.05.2015 20:42h

    Izgleda da se muški primerak svete krave nalazi pred najskorijim epilogom suočavanja sa svojim ranim radovima!

  • ljubica Vreme: 07.05.2015 22:52h

    Samo nastavite da lazete gospodine Jnkovica .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP