Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OMBUDSMAN O OPTUŽBAMA

Janković: Potpuno razumem roditelje pokojnog prijatelja

Autor: Beta | 30.04.2015 - 11:26:00h | Komentara: 3

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da je za njega "opravdano" sve što radi porodica njegovog prijatelja, koji se 1993. godine ubio u njegovom stanu.

Saša Janković

Saša Janković | Foto: Vesna Lalić

Kad god su me posle tragedije kontaktirali, odazvao sam se svakom pozivu i pričao sa svakim od njih u svakoj prilici. I sa ujakom, pošto je zvanična istraga završena i sa sestrom godinama kasnije kada sam bio u bolnici i na radnom mestu", izjavio je Janković za nedeljnik "Vreme".

Dodao je da je i njemu lakše kada priča sa porodicom Gojković o događaju iz 1993. godine, kao i da bi o tome pričao "ponovo, uvekiznova i iznova".

"Ni ja ne mogu da prihvatim da se desilo to što se desilo, niti sam ikada mislio da se može desiti. Ali pričao sam i pričaću sa njima i objašnjavaću i zaklinjaću se njima, ne Draganu Vučićeviću, ne Nebojši Stefanoviću, ne Aleksandru Vučiću, a izvinite, ne ni 'Vremenu", rekao je Janković.
Jankovićev prijatelj Predrag Gojković ubio se 1993. godine u Jankovićevom stanu u Beogradu, što je tada utvrdila istraga.
Porodica Gojković nedavno je zatražila ponovno pokretanje tog slučaja, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da MUP nema osnovu da pokrene novu istragu.
Povodom optužbi u nekim medijima na njegov račun, povodom slučaja iz 1993. godine, Janković je Vremenu rekao da se "može govoriti o državnom uterivanju straha" kada ministar unutrašnjih poslova i predsednik Vlade "počnu i lično da podstiču sumnju da je učinjeno krivično delo za koje je prethodno utvrđeno da nije učinjeno, a nema nijednog novog dokaza".
"Ovaj slučaj pokazao je upravo potrebu za zaštitnikom građana. Ako bih se povukao pod ovakvim pritiskom, javno bih svakom rekao - ne isplati se raditi svoj posao, treba uzeti pare i ćutati. Ako se usudite da radite drugačije, slomiće vas. A građanima i Srbiji ne trebaju slomljeni ljudi i slomljene institucije", rekao je Janković. 
Poslednji komentari
  • Nenad-50 Vreme: 30.04.2015 15:43h

    Ko bre ovde mrsi ? Roditelji traze da se ispita ono sto nije do kraja ispitano , niko ih ne nagovara na to . Jankovic prica kako uredno caskaju Ko bre mtsi

  • daxi Vreme: 30.04.2015 18:26h

    Strasno je sto se ta tragedija desila. Razumem roditelje koji nose neprebolnu ranu i koji traze odgovor sta se desilo. Neoprostivo je da mediji, ministar i ostale zainteresovane strane raspolazu razlicitim informacijama. Kako je moguce da bas u ovom trenutku to postane drzavno pitanje br.1. Pa zivot ovog mladica je svim ovim ucesnicima trebao da bude vazan i pre 2,3,4,5, pa i vise godina. Reklamira se emisija na tv pinku sa rditeljima nesrecnog mladica. Molimo tv pink da snimi emisiju i sa roditeljima devojke koju je pregazio mlafjani Mitrovic. Treba pomoci roditeljima da dodju do istine ma kako ona bolna bila.

  • Goran Gavrilovic Vreme: 02.05.2015 10:54h

    Napred Dragane!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP