Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POZNATI NADLEŽNIMA

Jankovića prate ljudi sa debelim dosijeom!

Autor: Blic | 26.04.2015 - 13:23:00h | Komentara: 0

Četiri osobe koje prate i uhode zaštitnika građana Sašu Jankovića poznate su nadležnim organima, saznaje „Blic” od izvora bliskog istrazi.

Saša Janković

Saša Janković | Foto: Vesna Lalić

Oni imaju i krivični dosije, a jedan od njih je izuzetno blizak bezbednosnim strukturama, dodaje izvor „Blica”. Policija i tužilaštvo pokrenuli su istragu zbog pretnji koje su upućene zaštitniku građana, a zbog kojih se osnovano sumnja da mu je ugrožen život.

Kako „Blic” saznaje, ove četiri osobe poslednjih desetak dana naizmenično prate Jankovića. Prate ga dok je u kolima, ali i čekaju ispred zgrade.

- Jedan od njih je poslednjih nekoliko dana oko zgrade sa psom uvek u vreme kada se Janković vraća kući. Ima crveni kačket koji mu je navučen na lice. On je viđen i kako napušta prostor kod Jankovićeve zgrade u džipu - kaže izvor „Blica”.

Kampanja protiv Saše Jankovića počela je navodom da nije imao dozvolu za pištolj kojim je njegov prijatelj izvršio samoubistvo 1993. Na to se oglasio

MUP: Neprimerene izjave zaštitnika

Popuno je neprimerena i zlonamerna izjava Saše Jankovića u kojoj iznosi neistine o „navodnom rušenju policije i zloupotrebi policijskih dokumenata”. To je ocena izjave zaštitnika građana Saše Jankovića koju je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.
„Skandalozno je da Saša Janković sebi daje za pravo da preuzme ulogu sudije i tužioca, što on nije, niti ima pravo da bude, i sasvim je jasno da svojim izjavama nanosi ogromnu štetu instituciji Zaštitnika građana”, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova. Ministarstvo je podsetilo da je ono na svom sajtu objavilo sva dokumenta kojima raspolaže u vezi sa slučajem iz 1993. godine, u potpunosti poštujući zakon.

poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić i zatražio da se objave zvanična dokumenta o pištolju. MUP je objavio ta dokumenta, ali i da je parafinski test bio pozitivan kod nekoliko osoba koje su se nalazile u Jankovićevom stanu, gde se i dogodilo samoubistvo.
Poverenik je, međutim, iznova pre tri dana zatražio da se objave - sva dokumenta vezana za slučaj. MUP je juče objavio dokumenta u kojima se vidi da je sadašnji zaštitnik građana Saša Janković bio na svom tadašnjem poslu u video-klubu u vreme kada mu je stradao drug.

Jankoviću je krajem januara ove godine bilo ponuđeno policijsko obezbeđenje, ali ga je on odbio. Ministar Nebojša Stefanović rekao je tada da MUP ne raspolaže nijednom činjenicom da je Janković ugrožen, ali i dodao da je Američka ambasada izrazila zabrinutost za Jankovićevu bezbednost.
Odbijajući obezbeđenje Janković je istakao da najveći rizik po njegovu bezbednost proističe iz „tvrdnji da učestvuje u orkestriranoj kampanji protiv Srbije, što između ostalih iznosi i ministar koji mu šalje obezbeđenje.

 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP