Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DA NIJE SMEŠNO BILO BI TUŽNO

Javno preduzeće sa najmanje posla a najvećim zaradama

Autor: Blic | 17.12.2014 - 11:05:00h | Komentara: 2

Od svih lepih poslova u Srbiji, kojih nema previše, najviše se tokom ove godine isplatilo raditi u JP “Stara planina” iz Knjaževca. Iako je upravljanje velikim hotelom na Staroj planini pre dve godine od njih preuzela strana firma, ovo javno preduzeće i dalje radi, i to punom parom, piše Blic.

Turistički kompleks

Turistički kompleks Stara planina kada je bio u izgradnji

Iako direktor ove kompanije Svetislav Popadić tvrdi da zaposleni prosečno zarađuju 103.400 dinara, dok on lično prima 150.452 dinara, u informatoru o radu firme stoji da su prosečne isplaćene zarade u septembru 159.354 dinara, dok su zarade direktora i zamenika direktora 242.343 dinara, što je skoro sedam prosečnih plata u Knjaževcu.

- Bavimo se razvojem Stare planine kao nove turističke i planinske destinacije dovođenjem novih investitora koji treba da grade nove smeštajne kapacitete. Gradimo i održavamo vodovodnu, kanalizacionu, elektro i putnu infrastrukturu – navodi direktor Popadić.
Isto tako, bilo je lepo raditi i u “Koridorima Srbije“. Osnovani 2009, svake godine su povećavali broj zaposlenih: sa 21 na 38, pa 62, pa 97 i 2014. završavaju sa 121 radnikom. Zarađuju tri puta više od republičkog proseka. Direktor Dmitar Đurović ima neto platu od 165. 995 dinara, piše Blic.

Hotel Stara planina

Hotel Stara planina | Foto: printskrin

Zaposleni u JP pančevačkoj “Transnafti”, firmi za prevoz sirove nafte, nastaloj posle reorganizacije NIS, imaju duplo veću mesečnu zaradu od republičkog proseka.
Na drugoj strani, zaposleni u JP “Šar-planina”, njih dvoje, žive od minimalca. Boljim statusom se ne mogu pohvaliti ni u JP “Park prirode Mokra gora”, koji imaju skoro tri puta manje zarade od svojih kolega koji brinu o Staroj planini.
Poslednji komentari
  • penzioner Vreme: 17.12.2014 14:38h

    Bravo Vucicu, svaka ti cast, sad znam zasto si mi smanjio penziju! Treba uhlebiti silnu familiju na nepostojeca radna mesta! Sram vas bilo prevaranti!

  • Nemanja Vreme: 18.12.2014 07:07h

    Ne znam da li je baš ovako u svim bolnicama u Srbiji i mislim da je ovo netačno. Ja sam stažirao u opštoj bolnici "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju u kojoj su za sve obroke služili uvek po jedno jelo (i drugo za dijabetičare) i to: 1.pecivo i jogurt 2. parče salame, hleb i jogurt 3. veoma malo pakovanje marmelade, kockica margarina i čaj . Za ručak je uvek bilo kuvano jelo (pasulj, grašak, boranija, kupus, musaka i dr.) a za večeru obično konzervu tunjevine, paštete i sl. Dakle napominjem da je za ručak uvek bilo kuvano jelo, a ne salama kako je ovde navedeno. I mislim da je tako u svim bolnicama u Srbiji, jer postoji pravilnik o ishrani i jelovnik koji propisuju stručnjaci. Naravno da se u našim bolnicama služi nekvalitetna hrana i da su i ostali uslovi boravka loši po pacijente ali ja sam želeo da ukažem na to da nije baš sve onako kako objavljuju na društvenim mrežama tj. da ishrana nije toliko bedna.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP