Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STAROPLANINAC VEROVATNO JEDINI SRBIN KOJI IMA DVA IDENTITETA

Jedan čovek, a dva imena!

Autor: Zoran Panić | 15.01.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Milorad Pantelić (63) iz sela Gostuša na Staroj planini verovatno je jedini Srbin koji pored ovog ima još jedno ime i prezime - Momčilo Rančić! Do ovakve situacije je došlo odmah posle njegovog rođenja, zbog nesuglasica između njegovog oca i dede po majci o tome kako treba da se zove!

Kada se rodio, Milorad Pantelić  upisan i kao Momčilo Rančić.  Zavrzlama nastala usled  nesuglasica njegovog oca i dede po majci

Kada se rodio, Milorad Pantelić upisan i kao Momčilo Rančić. Zavrzlama nastala usled nesuglasica njegovog oca i dede po majci

Zavrzlama u vezi s imenom i prezimenom, nastala je kada se u jednom od tada mnogobrojnih domova u Gostuši rodilo muško dete, sin i unuk. Dve muške glave u kući - Pantin deda po majci Budimir Vlatković i Pantin otac Velimir Rančić nisu bili baš u velikoj ljubavi, što se pokazalo i prilikom upisa novorođenčeta.


- Otac Velimir je želeo da se zovem Momčilo Rančić, jer nam je Rančić familijarno prezime, dok je deda želeo da se prezivam po jednom našem pretku Panteliji - kaže ovaj stameni Staroplaninac.

Pantin deda, inače poštar, odmah izjutra je upisao rođenje bebe u matičnu knjigu rođenih u susednom selu Velika Lukanja i dao joj ime Milorad Pantelić. Nekoliko nedelja kasnije, dete je upisao i njegov otac Velimir, ali pod sasvim drugačijim imenom, kao Momčilo Rančić. Milorad Pantelić se tako do šestog razreda zvao Momčilo Rančić.

- Tada su nas posetili sudski pozivari. Mislili su da krijemo još jedno dete, pa smo kod sudije, kome apsolutno ništa nije bilo jasno, morali da idemo i ja i moji roditelji i deda poštar i učitelj i direktor škole kao i šef Mesne kancelarije u Velikoj Lukanji, gde sam upisan, kako bi se sve razjasnilo. Sud je presudio da se ubuduće zovem i prezivam Milorad Pantelić i tako je ostalo do danas - seća se svoje nesvakidašnje anegdote deda Milorad i u šali dodaje da se ne bi bunio da dobija penziju i za Momčila i za Milorada.

Supruga Javorka voli i  Momčila i Milorada

Supruga Javorka voli i Momčila i Milorada

Jedan dobar, drugi opasan


Na račun pomene imena često se šali i njegova supruga Javorka Pantelić.
- Momčilo Rančić je mnogo dobar čovek, a Milorad Pantelić je mnogo opasan - kaže u šali Javorka.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP