Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

REKONSTRUKCIJA PODMLADILA VLADU ZA 5,5 GODINA

Jedan Krka ko tri Lazara

Autor: S. Đ. | 31.08.2013 - 07:55:00h | Komentara: 0

Iako je tim premijera Ivice Dačića dobio 11 novih igrača, ti ministri su podmladili Vladu Srbije za čak 5,5 godina u odnosu na sastav pre rekonstrukcije. Računica kaže da je prosek starosti 22 člana nove vlade 49,5 godina, dok je prethodni sastav od 19 članova imao zrelost od čak 55 godina!

Lazar Krstić

Lazar Krstić | Foto: Oliver Bunić

Podmlađivanju ekipe u Nemanjinoj 11 su kao najmlađi članovi najviše doprineli ministri finansija Lazar Krstić (29), sporta Vanja Udovičić (31) i ministar bez portfelja zadužen za EU Branko Ružić (38). Najvremešniji su stari ministri za građevinu Velimir Ilić, zdravlja Slavica Đukić Dejanović i novi ministar prosvete Tomislav Jovanović, svi u 62. godini, i naravno nenadmašivi ministar rada Jovan Krkobabić sa respektabilne 83 godine, koji je 2,86 puta stariji od najmlađeg kolege Lazara.


Ministri

Ministri | Foto: Oliver Bunić

Da je Krkobabić kojim slučajem odlučio da se povuče iz Vlade, ona bi bez njega bila mlađa više od godinu i po, odnosno imala bi prosek od 47 godina i sedam i po meseci. Tada bi naša vlada bila mlađa i od Vlade Hrvatske, koja takođe broji 22 člana, a čiji su ministri u proseku stari 48 godina.


Kao najmlađi sastav izvršne vlasti u regionu, a verovatno i u Evropi, ipak je ostala upamćena vlada Makedonije iz 2006. godine, koju je predvodio Nikola Gruevski, a čijih je osam ministara u proseku bilo staro nepune 34 godine. Ta makedonska vlada trajala je svega dve godine, pa ostaje da se vidi hoće li i ova naša nova mladost biti i ludost ili se ipak pokazati kao dobitna konbinacija za sve građane Srbije!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP