Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UGASI SVETLO

Jedan sat mraka za spas cele planete

Autor: Tanjug | 29.03.2014 - 09:49:00h | Komentara: 1

U Srbiji se za učešće prijavilo više od 60 gradova i opština, 73 organizacije civilnog društva i pet osnovnih škola, a ove godine u akciji učestvuje više od 7.000 gradova u 54 zemlje sveta

Srbija će se večeras u 20.30 časova priključiti akciji "Sat za našu planetu" i tada će na sat vremena biti isključena javna rasveta u mnogim gradovima širom sveta.

WWF

 U Srbiji se za učešće prijavilo više od 60 gradova i opština, 73 organizacije civilnog društva i pet osnovnih škola, a ove godine u akciji učestvuje više od 7.000 gradova u 54 zemlje sveta.


Akciju organizuje Svetski fond za prirodu (WWF), a direktorka tog fonda u Srbiji Duška Dimović najavila je da će ove godine biti uvedena digitalna platforma, koja će služiti da svaki pojedinac može da osmisli projekat zaštite životne sredine, a ostali zainteresovani mogu da doniraju te projekte.
Prema njenoj najavi ove godine akcija je u većoj meri promovisana na društvenim mrežama, pre svega na Fejsbuku, gde je organizovano književno takmičenje na temu "Najlepše stvari se dogadjaju u mraku".

EARTH

Organizatori su najavili i takmičenje za najbolju fotografiju bez blica. Akciju je ove godine podržalo Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostronog planiranja, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, gradske uprave Beograda i Novog Sada, kao i brojne organizacije civilnog društva, kompanije, škole i pojedinci.


Centralne manifestacije će biti održane sutra od 20.30 do 21.30 sati na Trgu republike u Beogradu, Trgu slobode u Novom sadu i u Nišu na keju.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • biki Vreme: 29.03.2014 10:42h

    U većini gradova pola uličnog svetla i ne radi, tako da se može smatrati da su konstantno u toj akciji i to nežalno !!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP