Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KO JE DRAGOSLAV KOSMAJAC, ČOVEK KOGA JE PREMIJER OPTUŽIO DA VODI NARKO-KLAN

Jedini Srbin prijatelj Pabla Eskobara!

Autor: Svetlana Vojinović | 23.06.2014 - 15:00:00h | Komentara: 5

Dragoslav Kosmajac do pre 15-ak godina bio je vrlo aktivan u Državnoj bezbednosti! Karijeru operativca iz senke započeo je još u vreme Josipa Broza, a završio odlaskom Jovice Stanišića sa mesta načelnika Službe državne bezbednosti Srbije (SDB)! Bio je i jedini Srbin koji je lično poznavao čuvenog kolumbijskog narko-bosa Pabla Eskobara, otkriva „Alo!“

Kosmajac

Dragoslav Kosmajac | Foto: NAŠE NOVINE

Iako Kosmajac nema dosije u policiji, bezbednosne službe poseduju i te kako bogatu biografiju Kosmajca, za koga je premijer Aleksandar Vučić izjavio da je jedan od najvećih dilera droge, koji je veoma dobro organizovan i vrlo inteligentan.

- U službu je ušao još u vreme Josipa Broza, često je boravio u inostranstvu, gde je za državu odrađivao vrlo složene operacije. U tom periodu stekao je mnogo prijatelja, kako po regionu, Evropi, tako i u Južnoj Americi. Početkom, ali i tokom raspada SFJ, bio je vrlo aktivan. On je za službu iz senke aktivno radio 20-tak godina. I za vreme Jovice Stanišića je bio „regrutovan“. Međutim, kada je Stanišić otišao, tada je i Kosmajac „penznionisan“ - objašnjava naš sagovornik iz vrha bezbednosnih službi. On dalje kaže da je upravo zbog takvih „zasluga“ sve do danas Kosmajac uspevao nesmetano da se kreće.

Pablo Eskobar

Pablo Emilio Eskobar Gaviria, kolumbijski kralj droge

 

Ćerka bila udata za Niškog!
Kako još saznajemo, ćerka Dragoslava Kosmajca donedavno je bila udata za Đorđa Zafirovića Niškog, koji je ranije zbog ubistva bio u zatvoru. Ona se od Zafirovića razvela pre par meseci.

- On je početkom devedesetih obilato krenuo da koristi veze i poziciju na kojoj je bio. Krenuo je sa privatnim biznisom. Opstao je posle Stanišića samo zahvaljujući tome što je i dalje imao svoje ljude koji su ranije radili u službi, a koji su na indirektan način imali uticaj na bezbednosne strukture da ga ne diraju - dodaje naš sagovornik, inače, sada penzionisani pripadnik tadašnje Državne službe bezbednosti. On dalje otkriva kako je Kosmajac krenuo u poslove sa drogom.

- On je zajedno sa Radetom Ćaldovićem Ćentom uhapšen u Beču zbog krađe. Ćenta se tada izvukao, a on je ostao iza rešetaka. U Beču u zatvoru upoznao je izvesnog Kolumbijca, koji mu je kasnije pomogao da dođe do najvećeg kolumbijskog narko-bosa Pabla Emilija Eskobara, likvidiranog 1993. godine.

Inače, on je jedini čovek sa ovih prostora koji je lično poznavao Eskobara. U ozbiljnije poslove sa drogom krenuo je nakon toga. Inače, zanimljivo je da se nijedna zemlja u svetu nije interesovala za njega, niti je od naših službi ikada tražila bilo kakve podatke o Kosmajcu - završava on.

Kum sa Branom Mićunovićem!
Kosmajac je ne samo dobar prijatelj sa Šarićem i Branom Mićunovićem već su i kumovi.

Brana Mićunović

Brana Mićunović

- On i Mićunović su dugogodišnji kumovi, a sa Šarićem se okumio pre nekoliko godina. Čak je preko jedne Šarićeve firme i oprao veću količinu novca, ali mu ovaj navodno taj novac posle nije vratio. Inače, krajem devedesetih često je izlazio u tada poznate beogradske klubove i nikada nije dozvoljavao da mu drugi plaćaju piće, uredno je plaćao svoje račune - dodaje izvor „Alo!“

Poslednji komentari
  • MrX Vreme: 23.06.2014 16:23h

    Pa, je l' Srbin ili Slovak !?

  • jola Vreme: 23.06.2014 18:20h

    e dad nam zo pricaze a cutali ste sad sve znate

  • marko Vreme: 23.06.2014 20:46h

    Nije jedini.Kada su ubili Radojicu Nikčevića 1993 godine, Eskobar je dao čitulje u našim novinama.

  • goga Vreme: 23.06.2014 21:42h

    znali ste vi vrlo dobro koje on,i do sada vam nije bio vazan za hapsenje,sad odjednom znate sve o njemu.....bruka

  • nedjo Vreme: 24.06.2014 08:39h

    fin gospodin

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP