Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZAJEDNO SMO JAČI

Jeremić i Mrkić zajedno u Briselu

Autor: Ekipa Alo! | 27.05.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Nakon konačnog dogovora o planu implementacije između Beograda i Prištine, Srbija je pojačala svoju diplomatsku aktivnost, a glavni akteri danas će u Briselu biti bivši i sadašnji ministar spoljnih poslova Srbije, Vuk Jeremić i Ivan Mrkić!

Zajedno smo jači: Mrkić i Jeremić

Zajedno smo jači: Mrkić i Jeremić | Foto: Emil Čonkić

Istovremeno i vicepremijer Aleksandar Vučić juče je, uoči sednice Vlade, imao razgovore sa pojedinim zvaničnicima međunarodne zajednice u vezi sa nedoumicama oko plana implementacije.


Aktuelni šef srpske diplomatije danas je gost na radnoj večeri koju za predstavnike zemalja kandidata za članstvo priređuje Ketrin Ešton, dok predsednik sveta dolazi u zvaničnu posetu sedištu Evropske unije.
Jeremić će se kao predsedavajući Generalnom skupštinom UN sastati sa predsednikom Evropskog saveta Hermanom van Rompejem i predsednikom komisije Žozeom Manuelom Barosom, a iz njegovog kabineta saopšteno je da će ove sastanke iskoristiti i za dobijanje snažnije podrške za Srbiju i priliv investicija.
U sredu, put Brisela ide ponovo premijer Ivica Dačić, koji treba da članovima spoljnopolitičkog odbora evropskog parlamenta objasni pojedinosti sporazuma i plana implementacije između Beograda i Prištine.

Za juče poslepodne planirana je sednica Vlade Srbije, na kojoj je trebalo da se razmatra implementacioni sporazum između Beograda i Prištine. Početak sednice planiran je za 18 sati, a do zatvaranja ovog izdanja zaključak ministara nije poznat. O zaključku je premijer Ivica Dačić po završetku sednice trebalo da obavesti Brisel.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP