Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DIPLOMATSKA BRUKA

Jeremić Kinezima poslao kleptomanku

Autor: S. Vojinović | 03.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 8

Ministarstvo spoljnih poslova nikada nije pokrenulo postupak protiv Biljane Stanković Ivanić, koja je, dok je radila kao naš vicekonzul u Frankfurtu, uhvaćena u krađi u jednoj od robnih kuća u tom nemačkom gradu!

Čudna  kadriraranja u  MSP-u za  njegovog zemana:  Vuk Jeremić

Čudna kadriraranja u MSP-u za njegovog zemana: Vuk Jeremić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Da cela stvar bude još skandaloznija, Biljana Stanković Ivanić, koja je posle ovog diplomatskog skandala proterana iz Nemačke, ne samo da nije dobila otkaz, već je u vreme bivšeg ministra Vuka Jeremića, u maju 2012, poslata u Ambasadu Srbije u Kini, gde se još nalazi na mestu savetnika, saznaje „Alo!“
Kako vicekonzulka SCG ona je 2006. godine uhvaćena u krađi u jednoj od robnih kuća u Frankfurtu.

Biljana na mini-odmoru!


Juče smo pozvali našu ambasadu u Pekingu. Na pomen njenog imena, muškarac na srpskom jeziku nam je kratko kazao da ona ne radi jer je u Kini praznik.
- Niko, pa ni Biljana nije na poslu. Praznujemo Dan državnosti Kine. Zovite u ponedeljak - rekao je on.

Krađu je pokušala tako što je skinula etikete s cenom i bar-kodom sa nekoliko jeftinijih proizvoda i stavila ih na skuplje artikle koje je potom donela na kasu. Međutim, kasirka je primetila da cene ne odgovaraju realnoj vrednosti proizvoda koje je vicekonzulka pazarila, pa je pozvala obezbeđenje robne kuće. Ubrzo je stigla i frankfurtska policija, ali gospođa Stanković Ivanić se pozvala na diplomatski imunitet. To je bio i jedini razlog što nije uhapšena.

Policija je odmah o svemu obavestila Konzulat SCG u Frankfurtu, saopštivši da neće pokretati istragu protiv vicekonzulke zbog diplomatskog imuniteta koji uživa. I Rajko Kolarov, koji je u to vreme bio generalni konzul SCG u Frankfurtu, potvrdio je za medije da je informacija o pokušaju krađe tačna i da je odmah obavestio MSP. Iako je tada iz MSP-a obećano da će protiv Biljane Stanković Ivanić biti pokrenut disciplinski postupak, „Alo!“ je juče, posle osam godina zapravo saznao da nikavog disciplinskog postupka nije bilo.

- Biljana Stanković Ivanić zaposlena je u Ministarstvu spoljnih poslova od 1. novembra 1999. godine. Imenovana je bila na radu u diplomatsko-konzularnom predstavništvu Generalnom konzulatu Republike Srbije u Frankfurtu, na radnom mestu vicekonzul, u periodu od 2003. do 2006. godine. Trenutno se nalazi na radu u diplomatsko-konzularnom predstavništvu Ambasadi RS u Pekingu, na radnom mestu za konzularne poslove, u zvanju savetnik. Protiv imenovane nije vođen disciplinski postupak - stoji u dopisu koji smo dobili iz MSP.
Poslednji komentari
  • Neša Vreme: 03.10.2014 07:30h

    Pa šta? U ovakvoj zemlji, i u ovakvom političkom okruženju, to joj dođe kao preporuka!

  • borisav Vreme: 03.10.2014 08:03h

    Pa mozda je neko zamenio pre nje a ona se zaletela za tu robu zato sto je jeftina.Sigurno su ispitali u ministarstvu IP posle toga i kad im je objasnila zbog toga nisu podneli disciplinski postupak.A opet duzni su bili da ga pokrenu i ako je nevina da je oslobode optuzbe.Javasluk i samovolja je bila u svim resorima tesko se to menja.

  • Ivan Vreme: 03.10.2014 10:35h

    Ima li jedan političar u ovoj banana republici, a da nije lopov.

  • Tatjana Vreme: 03.10.2014 10:35h

    Ljudi,pa to je bilo 2006.god.,a danas je ...Ko je sve odgovoran sto se preko toga preslo?!Kad se prozovu svi odgovorni i naravno,kad odgovorni budu snosili posledice,onda mozemo reci da su pravda i postenje usli u nasu drzavu!

  • olga Vreme: 03.10.2014 15:07h

    Pa jel Srbija neka ozbiljna zemlja?Šta joj hvali, kao da su vam bolji u vladi i ostalim ministarstvima.Na vas niko ozbiljno i neračuna tako da ona nemože naneti nikakvu štetu protektoratu koji vi zovete država-

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP