Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODOLEO

Jeremić: Nisu uspeli da me bojkotuju!

Autor: Ekipa Alo! | 06.04.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Predsednik Generalne skupštine UN-a Vuk Jeremić ocenio je da nije uspeo pokušaj bojkota javne rasprave o radu Haškog tribunala, koja će biti održana 10. aprila u Njujorku.

Odoleo:  Vuk Jeremić

Odoleo: Vuk Jeremić | Foto: AP

- Odoleli smo pritiscima da odustanemo i sada je jasno da organizovani pokušaj bojkota nije uspeo. Države članice UN-a su od utorka počele zvanično da se prijavljuju za učešće u velikom broju - rekao je Jeremić.


On je objasnio da će svaka država imati slobodu da iznese svoje stavove, koji će postati deo zvaničnog dokumenta UN-a. Do sada je učešće u debati potvrdio generalni sekretar UN-a Ban Ki Mun i još dvadesetak država. Prvi govornik u debati o radu međunarodnih krivičnih sudova trebalo bi da bude Tomislav Nikolić, predsednik Srbije, a u delegaciji Srbije biće i ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić. Našu zemlju će na panelu predstavljati direktor Dokumentaciono-informativnog centra „Veritas“ Savo Štrbac i istoričar Čedomir Antić.

Predsednik Haškog tribunala Teodor Meron potvrdio je da neće učestvovati na javnoj debati o radu međunardnih krivičnih sudova, koja će se naredne nedelje održati u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.
On je, odgovarajući na pitanje zašto ne želi da učestvuje na skupu u Ujeninjenim nacijama, koje su i osnovale Tribunal, rekao da se postavlja „fundamentalno pitanje poštovanja suda i vladavine prava“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP