Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LJUBOMIR SAMARDŽIĆ UHAPŠEN POŠTO JE BANKROTIRAO

Jeremićevog kuma odali saradnici!

Autor: S. Vojinović | 23.02.2013 - 18:17:00h | Komentara: 2

Ljubomir Samardžić (38), kum Vuka Jeremića, predsednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, uhapšen je juče u Beogradu i odmah priveden na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal! Samaržić, koji je osnivač privrednih društava „Cube Real Estate“, „Imtel Computers“, „Imtel“ i RCG, našao se iza rešetaka zbog sumnje da je preko pomenutih preduzeća od Agrobanke uzeo pet kredita u vrednosti od 10 miliona evra, koji nisu vraćeni.

Ljubomir Samardžić

Ljubomir Samardžić | Foto: Dejan Živančević

Iako je od Agrobanke uzeo kredite u ukupnoj vrednosti 10 miliona evra, Samardžić u poslednje vreme naveliko pozajmljivao novac od
prijatelja i poznanika

U krivičnoj prijavi navodi se da su Dušan Antonić, predsednik IO Agrobanke, Slavoljub Korićanac, izvršni direktor sektora za korporativno bankarstvo, i Vehbo Papić, izvršni direktor sektora za upravljanje rizicima, u periodu od 2010. do 2011. godine odobravali kredite i bankarske garancije Samardžićevim preduzećima pod povoljnim uslovima i bez adekvatnih sredstava obezbeđenja. Kako krediti nisu vraćeni, Agrobanka je oštećena za iznos veći od 10 miliona evra. Kako saznajemo iz izvora bliskog policiji, Samardžić je uhapšen u svom stanu u Novom Beogradu.

Organizator  nastupa:  Vuk Jeremić sa  suprugom Natašom

Vuk Jeremić sa suprugom Natašom | Foto: Masanori Jošida

- Kada je policija došla na njegova vrata uopšte nije bio iznenađen. Saznali

Jeremići kumovali Samardžiću u Budvi!
Vuk Jeremić i njegova supruga Nataša, novinarka RTS-a, bili su kumovi na svadbi Ljubomira Samardžića, člana Demokratske stranke i Danijele Tadić. Mladenci su se venčali u Budvi u crkvi u Starom gradu, a svadbeno slavlje je priređeno u hotelu „Avala“. Nakon venčanja, svatovi su otišli u hotel „Avala” gde se uz pesme Ivane Selakov i Darka Radovanovića slavilo do duboko u noć. Posebna atrakcija bio je nastup „Blek pantersa“, a njihova pesma „Kakvu ženu imam, bolje da je nemam“ bila je hit večeri.

smo da je mesec dana unazad imao saznanja da mu se sprema hapšenje, pa je čak indirektno pokušavao da se raspita da li će biti obuhvaćen u slučaju „Agrobanka“. Da je Samardžić umešan u sve ovo saznali smo upravo od njegovih najbližih saradnika, odnosno zvaničnih direktora ove četiri firme, koje je on kontrolisao i to tako što im je naložio da zvanično u ime firmi traže kredite koje je u međuvremenu lično ugovarao sa čelnicima Agrobanke. Oni su još potvrdili da nisu odlučivali kuda idu pare, već da je to radio isključivo Samardžić. Oni će u ovom procesu biti svedoci saradnici - objašnjava naš izvor iz policije. Inače, naš izvor blizak DS-u kaže da je Samardžić i pored tolikog novca bankrotirao.

- On već dve godine nema pare. Išao je po gradu i pozajmljivao od prijatelja i poznanika. Međutim, kako novac nije vraćao, na kraju nije imao od koga da pozajmi novac - tvrdi naš sagovornik blizak toj partiji.

Dragin u pritvoru još tri meseca!
Apelacioni sud je na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal odlučio da produži pritvor šestorici osumnjičenih za zloupotrebe u prometu regresiranog
mineralnog đubriva, među kojima je i bivši ministar poljoprivrede Saša Dragin.

Saša Dragin

Saša Dragin | Foto: Slobodan Pajić

Pored Dragina, pritvor je produžen Radosavu Vujačiću, Mihajlu Grujiću, Zvonimiru Nikeziću, Dragom Lazareviću i Borislavu Stojkoviću. Pritvor je produžen za još tri meseca, tako da može trajati najduže do 22. maja 2013. godine, navodi se u saopštenju.
Poslednji komentari
  • Salik Vreme: 23.02.2013 21:48h

    Ovde je sve jasno ,nekom je davao deo love ,e pa vise mi je pun tih sposobnih ,pametnih a u stvari lopina.E sad matori na cucavac a mozda je i kum uzeo neku kintu.Pa kad sam slusao pre neko vece direktora zeleznice ,tu treba odmah u zatvor 100ljudi.Normalno sve istraziti i po zkonu uhapsiti.Brzo bi se stiglo do Velje a tek ce se saznati kako je Mladja pomagao ortacima da dodju do kredita npr. komsiji Djordju.plase se oni Ace kao ljute guje,Aco sine kad bi znao,ali iako nisam glasao z tebe z a ovo sto radis puna podrska, sad im radi "bulja' zbog unakrsnog ispitivanja imovine

  • pop Vreme: 23.02.2013 22:53h

    Kad ce u zatvor onaj koji je najvise uzeo--don Covic.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP