Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OKRŠAJ

JERKOV: Vučiću, ispitaj i Maju za aferu ATP „Vojvodina“! GOJKOVIĆ: Nemam veze
sa tom privatizacijom

Autor: I. K. | 15.12.2012 - 08:02:00h | Komentara: 4

Prelazak Maje Gojković u Srpsku naprednu stranku vremenski se poklopio sa najavom njenog ponovnog ispitivanja pred nadležnim organima zbog ugovora o izmeštanju autobuske stanice u Novom Sadu koji je potpisala sa auto-transportnim preduzećem „Vojvodina“ dok je bila gradonačelnica ovog grada!

Aleksandra Jerkov

Aleksandra Jerkov | Foto: RAS

O toj podudarnosti progovorila je poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, koja je optužila Maju Gojković da je jedan od glavnih aktera ovog ugovaranja zbog kojeg gradu Novom Sadu preti obaveza da nadoknadi štetu koja bi mogla da premaši 100 miliona evra.


- Za nju se vezuje afera koju EU svrstava u jednu od pet najvećih u Srbiji, a to je ATP “Vojvodina”. Baš me interesuje šta će biti s tim. Evo prilike Vučiću da pokaže da borba protiv korupcije nije politički motivisana... Prelaskom u SNS stvorila se idealna prilika za nju i njenog novog-starog stranačkog šefa Aleksandra Vučića da mu pruži sve informacije potrebne za to da pronađe odgovorne za višemilionsku štetu koja je naneta Novom Sadu - poručila je Jerkovljeva.

Maja  Gojkovič

Maja Gojković | Foto: FoNet - Nenad Đorđević

Dević bez komentara

Nova stanica u Novom Sadu do danas nije profunkcionisala, a Novi Sad, prema prvostepenoj presudi, dužan je da vlasniku ATP „Vojvodina“ Iliji Deviću isplati 1,3 milijarde dinara jer nije ispunio ugovornu obavezu. Dević je za naš list kratko poručio da ovih dana treba da bude doneta drugostepena presuda, ali da on neće da komentariše slučaj. On je kupio ATP “Vojvodina” 2004. godine. Privatizacija je u početku bila uspešna jer je poštovan investicioni program. Dve godine kasnije, on zaključuje ugovor sa Majom Gojković o izgradnji nove autobuske stanice. Objekat je završen, ali grad nije preusmerio saobraćaj na novu lokaciju, zbog dospelih rata kredita preduzeće je otišlo u stečaj, a Dević je tužio grad za naknadu štete.

Maja Gojković za “Alo!” poručuje da je uvek na raspolaganju svim državnim organima, a za optužbe koleginice iz LSV-a kaže da su “gebelsovske laži”.


- Komentare zašto sam prešla u SNS i zašto imam određena politička uverenja dugo slušam i izgovaraju ih ljudi koji na klevetama, lažima i uvredama grade svoje karijere.

Privatizacija ATP “Vojvodina” je sporna i pod istragom je, a ja sa njom nemam nikakve veze, jer sam u to vreme bila u debeloj opoziciji. Ta gospođica treba malo bolje da se informiše pošto bi o tome trebalo da priča upravo visoki funkcioner LSV-a Branislav Pomoriški.
Trebalo bi da ima nekog traga da je on za to dao pozitivno mišljenje, a istraga neka pokaže da li je to bila dobra privatizacija. Borba protiv korupcije ne treba i ne štedi nikoga - napominje Maja Gojković.

Ona tvrdi da postoje dokumenti i izveštaji u kojima se jasno navodi da je pomenuta potencijalna šteta nastala nečinjenjem vlasti od 2008. do 2012, dakle znatno posle njenog odlaska s gradonačelničke funkcije u Novom Sadu.
Poslednji komentari
  • nevenka Vreme: 15.12.2012 22:45h

    Dugo je nije bilo......bas sam se zabrinula....

  • razocarana Vreme: 15.12.2012 22:46h

    Rece ona i osta ziva........

  • ksenija Vreme: 15.12.2012 22:46h

    Evo je i pametnica!!!!!!!

  • Ko je ovde lud ? Vreme: 13.04.2013 20:30h

    Evo vec je i Devic poceo da govori neistinu da je ugovor potpisao sa Majom gradonacelnicom ili nam to "Nasa" Maja ima amneziju. Jadnica, u koju ce sledecu partiju da predje i da se slaze sa novimpartijskim idealima samo da izbegne odgovornost. Ajde Vucicu da te vidimo uhapsi Maju Gojkovic sto je gradu Novom Sadu naneta milionska steta ili borba protiv korupcije i kriminala vazi samo kada taj neko nije clan SNS-a ? Jadni ste i bedni ako mislite da je ovaj narod glup i da se ne seca ko je i sta radio i govorio samo pre nekoliko godina, tuga...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP