Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SUMIRANJE ŠTETE NAKON GRADA U INĐIJI

Ješić: Nevreme je izvalilo
prozor i na mojoj kući!

Autor: Tanjug | 23.06.2013 - 12:59:00h | Komentara: 0

Snažno nevreme praćeno gradom napravilo je ogromne materijalne štete na objektima u Inđiji kao i na voćnjacima i ostalim poljoprivrednim kulturama u delovima te opštine prema Dunavu, izjavio je danas Tanjugu komandant Štaba za vanredne situacije Vojvodine Goran Ješić.

Goran Ješić

Protivgradne mreže nisu dovoljne: Goran Ješić | Foto: Robert Getel

Od grada i vetra najviše su stradali krovovi kuća i prozori, napomenuo je Ješić i dodao da je nevreme praktično izvalilo prozor i na njegovom stanu.
 
On je napomenuo da, prema još neproverenim informacijama koje su objavili lokalni mediji, ima povređenih građana i dodao da će preciznije informacije o posledicama nevremena u subotu uveče, biti saopštene na popodnevnoj sednici nadležnog opštinskog štaba, posle obilaska terena.
Ješić je rekao da Inđiju, gde i on stanuje, u subotu nešto pre 22 sata nevreme praćeno krupnim gradom i snažnom grmljavinom pogodilo u dva naleta u kratkom vremenskom razmaku.
 
Na gradskim ulicama mogli su se videti ledeni komadi veličine polovine cigle, kazao je Ješić i istakao da je načinjena velika materijalna šteta na stambenim objektima kao i da ima mnogo oštećenih automobila.

Najgore prošli voćnjaci

On je naglasio da su najteže posledice od nevremena pretrpeli voćnjaci, kojih ima mnogo u Slankamenu i drugim naseljima inđijske opštine i dodao da su najverovatnije sačuvani samo oni koji imaju zaštitne mreže.
 
Ješić je rekao da ne zna da li je dejstvovano protivgradnim raketama i dodao da, iako jesto, očigledno takav sistem protivgradne odbrane kakav imamo u Srbiji ne daje odgovarajuće efekte.
 
- Država hitno mora da preduzme odgovarajuće mere kako bismo uspostavili efikasan protivgradni sistem, onako kako se radi u razvijenim evropskim zemljama - naglasio je Ješić i dodao da nije dovoljno imati protivgradne mreže za voćnjake ili osigurati useve.
 
Prema rečima dežurnog lekara u Hitnoj pomoći Inđije, Igora Nedeljkovića, za pomoć se do 23 sata obratilo više od 30 građana koji su od grada zadobili kontuzije glave ili povrede ekstremiteta, a na sreću niko nije teže povređen, prenosi Radio-televizija Vojvodine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP