Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ISTRPEO PRITISKE

Ješić: Nudili su mi mito da ćutim!

Autor: FoNet | 24.02.2013 - 17:41:00h | Komentara: 6

Vojvođanski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić izjavio je da je dobio dobru ponudu da ne izađe u javnost sa podacima o toksinima u mleku, a da su, kada je to ipak uradio, počele da mu stižu pretnje.


Goran Ješić

Goran Ješić | Foto: Robert Getel

"O tome da li danas ima korupcije, koliko i kakva je, mogu samo reći da sam pre pretnji koje su usledile pošto sam obelodanio stanje na tržištu mleka, dobio i dobru ponudu da o tome ćutim", rekao je Ješić za Pressonline.
On je dodao da ne sme da kaže ko mu je pretio, da je "obe stvari prijavio policiji i ne sme da govori o tome, a na institucijama je da pronađu i sankcionišu te ljude".
"Kada je u pitanju situacija sa mlekom, lično sam insistirao kod predsednika DS Ðilasa i stranačkih organa da se ta tema ne sme i ne može ispolitizovati, jer je reč o bezbednosti svih građana, a ne o nekom dnevno političkom pitanju", rekao je Ješić.
"Gotovo sto procenata uvozne hrane se kontroliše, ali je činjenica da naši građani konzumiraju 95 odsto proizvoda koji su nastali u Srbiji, a tu je kontrola daleko slabija i neredovnija. Za takve slučajeve planirano je da bude oformljena nacionalna labaratorija u Batajnici, ali ona nikada nije počela da funkcioniše onako kako je to predviđeno i da radi ono što treba. U sređenim društvima postoje dijagnoza problema i dugoročna strategija - u Nemačkoj, na primer, laboratorijama upravljaju sami stočari. Recimo, za problem sa prisustvom aflatoksina u mleku znalo se još u septembru, tada se nešto i moglo uraditi, ali su i republičke instance i veliki proizvođači odlučili da urade jedno veliko ništa", izjavio je Ješić.
On kaže da je zbog toga je neophodno insisirati i na krivičnoj odgovornosti i to na republičkom nivou.

Poslednji komentari
  • mali srbin Vreme: 24.02.2013 17:52h

    Ako nekazes imena onda lazes kao pas.

  • Verica Vreme: 24.02.2013 19:31h

    Proizvodjaci mleka treba da tuze za nadoknadu stete Gorana Jesica jer je mimo zakonskih propisa napravio haos na trzistu i izazvao paniku kod stanovnistva sa tvrdnjom da je mleko otrovano.Takodje bi trebao da odgovara pred zakonom za sirenje laznih vesti ,a pogotovu sto je drzavni sluzbenik.

  • Sanja Vreme: 24.02.2013 19:51h

    Jesic inace mnogo voli da se slika.Indjiju je upropastio , al na TV-u je to izgledalo kao bajka.Zivim na toj teritoriji pa znam.Docice i njegov prljav ves na red, samo polako.Jeftini politicki poeni, a sta ce sad seljaci , briga njega !!!!!!!!!!!!!!!!!

  • hromi daba Vreme: 24.02.2013 20:19h

    Onog trenutka kada je shvatio da je izgubio dobre pozicije svojim optuživanjem ministra a poljoprivrede, Ješić kreće sa izmišljotinom o nuđenom mitu ( on pa karakter i nije ga uzeo). Nuđenje i primanje mita je krivično delo, a ko je Ješiću nuđeno mito, a on to nije prijavio, također pravi kri. delo prikrivanja. Bivša vlast u nedostatku činjenica kreće sa lažima, podmetanjima i izmišljotinama. Kada ćete shvatiti da ste opozicija i da se više ništa ne pitate ?

  • micko Vreme: 24.02.2013 20:47h

    I ti tako alav na pare odbio? Ne mogu da verujem, mada su verovatno ponudili manje nego sto si ti ocekivao (trazio)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP