Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZAKAZALI

Ješić: Preduzeća "Nibens" grupe
nisu dobro čistila sneg

Autor: Tanjug | 10.12.2012 - 10:32:00h | Komentara: 0

Potpredsednik Vlade Vojvodine i komandant pokrajinskog Štaba za vanredne situacije Goran Ješić izjavio je danas da pojedina preduzeća nadležna za održavanje puteva, pre svega, ona koja su u stečaju, nisu obavila dobar deo svog posla na raščišćavanju snega i dodao da će zbog toga biti zatražen raskid ugovora sa njima.

Ješić je u izjavi za Radio Novi Sad ocenio da zabrinjava situacija sa preduzećima koja su u stečaju, "iz reda 'Nibens grupe' i Grupe 'Borovica'", jer postoji bojazan da ona "nemaju kapaciteta" za to da na najbolji način obave posao za koji su nadležna.
Napominjući da je tim povodom zatražen sastanak s resornim ministrom Milutinom Mrkonjićem, on je istakao da će pokrajina, ukoliko se utvrdi da ta preduzeća "nemaju kapacitet da izguraju ovu zimu", tražiti da republička Direkcija za puteve raskine sa njima ugovore i da se pronadju neke druge firme koje će moći kvalitetno da obavljaju taj posao kako bi se obezbedilo normalno čišćenje puteva u Vojvodini.

Zavejani u snegu

Neka preduzeća nisu imala dovoljne kapacitete da se nose sa snegom.

Ješić je dodao da će Vlada Vojvodine i pokrajinski Štab za vanredne situacije, koji neprekidno zaseda u ovim okolnostima izazvanim obilnim snežnim padavinama, sagledati stanje u pokrajini i utvrditi šta sve može da se uradi kako bi se pomoglo najugroženijim i ostalim opštinama.
Pokrajinska vlada je, na hitnoj sednici održanoj u nedelju, apelovala na sve nadležne institucije i službe lokalne samouprave i zadruge da aktiviraju celuokupnu raspoloživu mehanizaciju i ljudstvo kako bi smetnje i problemi nastali zbog velikih snežnih nanosa bili što brže otklonjeni.
U kabinetu predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića zaposleni su raspoređeni na celodnevna dežurstva i aktiviran je broj telefona 021 422 368 za pomoć građanima u rešavanju problema.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP