Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALARMANTNO!

Ješić: Toksično 29
od 35 uzoraka mleka!

Autor: Ekipa Alo! | 19.02.2013 - 00:05:00h | Komentara: 9

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić izjavio je sinoć da je u većini uzoraka mleka u Vojvodini utvrđen povećan nivo opasnog aflatoksina.

Goran Ješić

Goran Ješić | Foto: Robert Getel

- Rezultati mleka su sledeći na tržištu Vojvodine: od 35 uzoraka, 29 ima povećanu vrednost aflatoksina. Svi proizvođači imaju isti problem - napisao je Ješić na svom profilu na društvenoj mreži Tviter .


On je dodao da je razlog povećanja koncentraciju aflatoksina u mleku to što je tog toksina bilo u hrani stoke - kukuruzu koji je prošle godine bio podložan toj gljivičnoj kontaminaciji zbog suše.


Ješić je ponovio da je Vlada Srbije obaveštena o tim rezultatima i dodao da očekuje da će se ona sutra oglasiti, a ukoliko to ne učini, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu će objaviti rezultate na svom sajtu.
 

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Goran Ješić napisao je juče na svom Tviter profilu da je dobio prve rezultate istraživanja mleka i da je situacija alarmantna. Ješić je dodao da ne vidi nikakav razlog niti privatan interes da se mleko ne povuče iz prodaje.

"Dobio sam večeras rezultate prvog istrazivanja mleka! Moja je obaveza da do utorka dok ne stignu ostale analize budem kooperativan. Zvaničan stav biće saopšten najkasnije do srede", napisao je visoki funkcioner DS-a.

Ješić je objasnio da u ovom slučaju nisu životinje bolesne, već da je hrana neispravna, što je od septembra i javni podatak. “Afla toksin potiče iz hrane, ovaj put kukuruza, a nema razloga da ga nema u mesu”, objasnio je Ješić.

12

Komentari Ješića na tviteru

 Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je prošle nedelje da je od 300 obrađenih uzoraka, 272 uzorka pokazalo potpunu bezbednost ove namirnice, a da je 28 uzoraka na granici dozvoljenih vrednosti aflatoskina.

Ješić je na svom tviter profilu podsetio na ovu informaciju i dodao da je su ipak našli prisustvo afla toksina, nakon čega se svi pozivitni uzorci ponovo testiraju.
Poslednji komentari
  • bp Vreme: 18.02.2013 18:06h

    Zataskali su mnogo stvari pa ce i ovu. Istinu necemo saznati to je sigurno.Zataskavanje afera, pravljenjem novih i ispiranje mozgova je preslo u ovde u rutinu. Covek u ovoj zemlji gubi volju za svaki komentar od gađenja.

  • Petar Vreme: 18.02.2013 23:30h

    "Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Goran Ješić napisao je na svom Tviter profilu da je dobio prve rezultate istraživanja mleka i da je situacija alarmantna." Bravo Gorane, pa Tviter i služi da Pokrajinski sekretar izdaje saopštenja a ne one bezvezne konferencije za štampu i druge gluposti.

  • Dada Vreme: 19.02.2013 00:00h

    Zar pokrajinski sekretar treba na tviteru da objavljuje ovakve vesti i da traži da se povuče mleko iz prodaje. Ima li neki način shodan funkciji koju obavlja ili ipak želi malo publiciteta!

  • drLaki Vreme: 19.02.2013 10:31h

    Sad bih ja dao da pije mleka dok se ne ugusi onaj glavonju sto vodi inspekciju koji je rekao da je mleko ispravno.Konjina jedna, zasto li prima platu?

  • vojvodjanin Vreme: 19.02.2013 13:30h

    Dobro je da je bar neko objavio stvarno stanje, kada to vec ne radi onaj ko nadlezan, g. Goran Knezevic, koji verovatno smatra da nije nadlezan ili gleda koga da okrivi za to ! Logika SNS-a !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP