Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POŽAR UPOZORENJA

Jesu li ugrožene bebe u Frontu?

Autor: I. K. | 02.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Ugradnja novih elektroinstalacija u GAK „Narodni front“, zbog čije dotrajalosti je prošle subote izbio požar u operacionoj sali, neće početi do kraja godine, jer je izrada ovog projekta vraćena u ovu ustanovu na doradu!

Znaju li bebe  za elaborat?

Znaju li bebe za elaborat? | Foto: Nebojša Marković

Iako je vatra, kako je „Alo!“ pisao, opomenula nadležne na urgentnost zamene električnih i protivpožarnih sistema, naše najveće porodilište moraće i ubuduće da radi sa instalacijama iz 1988. A da stvar bude gora, niko još ne zna do kada.


Direktor klinike Snežana Rakić objasnila nam je da je za obnovu dotrajalih instalacija potrebno da se „sprovede određena procedura koja podrazumeva najpre dozvolu Uprave za vanredne situacije“.

- Trenutno smo u fazi dopune elaborata predatog pre incidenta Upravi za vanredne situacije - rekla je ona, i naglasila da je pomenuta operaciona sala posle požara 20. septembra osposobljena za rad i da je boravak u čitavoj klinici bezbedan.

Remont dotrajalih  instalacija u  porodilištu  čeka procedure  i dozvole

Remont dotrajalih instalacija u porodilištu čeka procedure i dozvole | Foto: Dimitrije Goll


Snežana Rakić naglašava i da Ministarstvu zdravlja nije upućen nikakav zahtev za obezbeđivanje sredstava za ovu sanaciju, pošto je pre toga neophodno da elaborat adaptacije i remonta elektroinstalacija odobri Uprava za vanredne situacije. Tek sa takvom dozvolom, GAK će se obratiti Ministarstvu, koje takođe odobrava projekat i obezbeđuje dodatna sredstva za njegovu realizaciju. Iz resornog ministarstva ni juče nisu želeli da komentarišu požar u „Narodnom frontu“, koji je otkrio još jednu „rupu“ u ionako nestabilnom sistemu zdravstva.

Vatra je izbila zbog havarije na neonskoj svetiljci do koje je došlo pregorevanjem kontakta, kako je i direktorka klinike priznala, „verovatno zbog zastarelosti opreme“. Na sreću, u operacionoj sali tada nije bilo ni osoblja niti pacijenata, pa vatra i ogromna količina dima nije ugrozila ničije živote. Vatrogasna brigada došla je na mesto nesreće kada je radnik obezbeđenja već ugasio vatru. Da li ćemo i ubuduće biti iste sreće, čekajući elaborat?

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP