Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

REAGOVANJE NA IZJAVU PREMIJERA

Jevtić: "Ni Tačijevi
ni bilo čiji Srbi!"

Autor: FoNet | 24.05.2013 - 21:25:00h | Komentara: 0

- Ako smo mi Tačijevi Srbi, onda su i oni koji sa njim (Hašimom Tačijem) razgovaraju u Briselu isti takvi Srbi - izjavio je ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić reagujući na izjavu premijera Srbije Ivice Dačića.

Dalibor Jevtić

Dalibor Jevtić | Foto: FoNet

Posle izjave premijera Srbije Ivice Dačiča, u četvrtak, da ako Srbi sa severa odluče da ne učestvuju na lokalnim izborima na Kosovu moraju znati da će Zajednicu srpskih opština činiti „Tačijevi Srbi“, ministar za zajednice i

povratak u Vladi Kosova je rekao da je Dačićeva izjava nije primerena i nije u skladu sa naporima koje čine politički predstavnici Srba zaposlenim u kosovskim institucijama.
"Mislim da je gospodin Dačić iskoristio onaj izraz koji se često provlači u javnost iako nije dobar, ako se radi o etiketiranju onih koji učestvuju u kosovskim institucijama", rekao je Jeftić i zaključio da "ne postoje
niti Tačijevi niti bilo čiji Srbi".
Prema njegovim rečima, "postoje Srbi koji su preduzeli odgovornost i koji su ovaj proces razumeli pre nego što su neki koji danas učestvuju u njemu to prihvatili", preneo je Radio Klokot.
"Kada je krenuo dijalog Beograda i Prištine mi smo govorili da je jedini način rešavanja problema upravo dijalog i ako su ti Srbi, dakle mi koji smo unutar institucija, Tačijevi onda su i oni koji danas sa Tačijem razgovaraju u Briselu
isto tako Tačijevi Srbi i u tom smislu nema nikakvih podela“, istakao je Jeftić.
Jevtić je danas boravio u zvaničnoj poseti Opštini Klokot gde se sastao sa gradonačelnikom i najvišim zvaničnicima kako bi razmotrili mogućnosti zajedničke saradnje.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP