Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZAHTEV ZA SMANJENJE KAZNE

Joca Amsterdam traži amnestiju!

Autor: D. Ćuruvija - A. Dimitrovska | 19.02.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Sreten Jocić ( 50), poznatiji kao Joca Amsterdam, podneo je zahtev za amnestiju kojom bi mu bila umanjena zatvorska kazna zbog podstrekavanja na ubistvo Gorana Marjanovića zvanog Goksi Bombaš!

Nije  srećan:  Sreten Jocić

Nije srećan: Sreten Jocić

Jocić je pravosnažno osuđen na 15 godina zbog ubistva Marjanovića, a primenom Zakona o amnestiji iza rešetaka će biti još 11 godina!


„Jocić je preko advokata 13. februara podneo sudu zahtev za amnestiju, o kojem će narednih dana biti odlučeno“, kaže za „Alo!“ izvor iz Višeg suda.
Jocić je za Marjanovićevu likvidaciju, 18. juna 2005. godine, pravosnažno osuđen u maju 2011. godine, kada je već bio u pritvoru zbog sumnje da je organizovao ubistvo hrvatskog novinara i vlasnika „Nacionala“ Ive Pukanića.
Zbog Marjanovićevog ubistva, Jocić je u pritvoru proveo dva meseca, odmah nakon izručenja Srbiji iz Bugarske, 2006. godine. Pušten je da se brani sa slobode uz jemstvo od 300.000 evra, ali je u aprilu 2009. godine uhapšen zbog navodne umešanosti u ubistvo Pukanića.

Jocića, inače, čeka i presuda za ubistvo hrvatskog novinara, za šta je u Specijalnom sudu sredinom marta zakazano iznošenje završnih reči.

Andrija Drašković

Andrija Drašković | Foto: Saša Maričić

Draškoviću odbijena molba


Kako saznajemo u Višem sudu, odbijena je molba kontroverznog biznismena Andrije Draškovića (48) za uslovni otpust, koju je podneo početkom godine. Sud još nije odlučio o molbi za uslovnu slobodu, koju je krajem prošle godine podneo njegov kum Aleksandar Golubović Batanko (49). Njih dvojica se nalaze u zatvoru u Sremskoj Mitrovici zbog ubistva Surčinca Zvonka Plećića Pleće (38), a kazne su im već znatno umanjene Zakonom o amnestiji.



 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP