Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VIŠI SUD U BEOGRADU PRESUDIO PO TUŽBI BIVŠEG MINISTRA POLICIJE

Jočiću država
plaća lečenje!

Autor: A. Dimitrovska | 19.03.2013 - 17:01:00h | Komentara: 23

Bivšem ministru policije Draganu Jočiću (52), koji je je u saobraćanoj nesreći ostao doživotni invalid, država će plaćati lečenje sve dok bude bilo potrebno, saznaje ekskluzivno „Alo!“. Viši sud u Beogradu je odlučio da Jočiću, koji je zbog saobraćajke tužio državu i „Puteve Srbije“, bude isplaćeno i 3.550.000 dinara na ime nematerijalne štete.

Dragan Jočić

Dragan Jočić | Foto: FoNet

Potpredsedniku DSS-a, koji je zbog saobraćajne nesreće ostao doživotni invalid, biće isplaćeno 3,5 miliona dinara, a „Putevi Srbije“ i država plaćaće mu mesečno i 2.400 evra za stručnu negu

Nekadašnji prvi čovek policije i potpredsednik Demokratske stranke Srbije je
tražio da mu na ime nematerijalne štete bude usplaćeno 4,8 miliona dinara, a za troškove stručne nege mesečno po 2.400 evra.

„Sud je delimično usvojio zahtev za naknadu nematerijalne štete i naložio Republici Srbiji i preduzeću ‚Putevi Srbije‘ da solidarno Jočiću isplate 350.000 dinara na ime pretrpljenih bolova, dva miliona dinara na ime pretrpljenih duševnih bolova zbog umanjenja životne aktivnosti, 200.000 dinara na ime pretrpljenog straha i na ime naruženosti trajnog karaktera milion dinara“, objašnjava za „Alo!“ Dušica Ristić, portparol Višeg suda u Beogradu, i dodaje da na ovu odluku stranke imaju pravo žalbe, o čemu će odlučivati Apelacioni sud.

Istom odlukom sud je u potpunosti prihvatio Jočićev zahtev za naknadu materijalnih troškova i naložio državi i „Putevima“ da mu solidarno svakog meseca plaćaju 1.200 evra u dinarskoj protivvrednosti za negu i pomoć i isto toliko za troškove fizioterapeutskih usluga, i to retroaktivno za period od 1. oktobra 2010. godine i ubuduće dok, kako se navodi u sudskoj odluci, za tim postoji potreba.

Dragan Jočić

Zaštitna ograda na putu nije bila održavana:Mesto nesreće

Dragan Jočić

Jočić je teško povređen u udesu koji se dogodio 25. januara 2008. godine na autoputu Beograd-Niš kod Velike Plane. Prema saopštenju posle udesa, Jočićev vozač Mirko Damjanović je oko 23.30 automobilom „mercedes ML 500“ naleteo na psa teškog oko 70 kilograma, izgubio kontrolu nad vozilom, koje je skrenulo s puta, probilo središnju sigurnosnu ogradu i više puta se prevrnulo.

Bivši ministar policije je državu tužio jer je vozilo u kome se nalazio bilo u njenom vlasništvu, a vozač je bio državni službenik. „Putevi Srbije“ su tuženi jer nisu održavali ogradu na autoputu. Sudski veštaci su tokom suđenja utvrdili da zaštitna ograda na putu nije bila održavana na propisan način, da su postojale rupe na ogradi, pa je pas uspeo da izađe na kolovoz.
Poslednji komentari
  • dojadilo mi Vreme: 19.03.2013 18:13h

    DACICU, VUCICU hapsite bandu i ex ministra. Ma da nisam ja mozda kriv??? I sta je sa psom koji je bio u kolima??? BANDA...

  • sone Vreme: 19.03.2013 18:47h

    Kakva bruka i sramota. Tuzio drzavu zbog saobracajne nesrece!?!? I sad ce opet na grbacu naroda?

  • komentator Vreme: 19.03.2013 19:42h

    Naravno da treba da plate, plaćamo autoput a po njemu šetaju životinje zbog rupa u ogradi. KATASTROFA.

  • Deki Vreme: 19.03.2013 19:43h

    Pa to da se desilo obicnom gradaninu on bi morao da plati i stetu za ogradu koju je polomio na auto putu.a u svakom slucaju sa 120 na sat kad vam izleti ker od 70 kg vi imate vreme malo da usporite i bilabi samo veca materjalna steta na dzip a posto gospoda ne postuje zakone i nikada ne voze 120 neg 150 i vise onda drzava placa njihove gluposti..

  • Nadja Vreme: 19.03.2013 19:50h

    C,c,c,c e Srbijo medju sljivama....A koliko drzava placa curi koju je zgazio vozac Dragana Veselinova sa sve doticnim ministrom u kolima? A da izvinte, verovatno Veselinovu treba da se plati za pretrpljen dusevni bol sto je video taj stravican prizor i eventualno ugruvao....a mislim da vozac cak nije ni osudjen...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP