Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OPOZVAO PUNOMOĆJE

Jocu ostavio advokat

Autor: D. Ćuruvija - J. Petrović | 20.09.2012 - 21:49:00h | Komentara: 0

Vladimir Cvijan, poslanik Srpske napredne stranke i predsednik skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, opozvao je punomoćje Sretenu Jociću, zvanom Joca Amsterdam, u procesu za ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića. Cvijan je juče za „Alo!“ potvrdio da više nije Jocićev branilac.

Okrnjio mu se tim odbrane: Sreten Jocić

Okrnjio mu se tim odbrane: Sreten Jocić

- Još pre izbora obećao sam da neću zastupati u „vrućim predmetima“ i to sam obećanje ispunio. Više ne zastupam Sretena Jocića, porodicu Karić, Branka Jocića i Milenka Šaarnčića, jer ne želim da zloupotrebljavam službeni položaj u Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo - izjavio je Cvijan za naš list.


Cvijan je, inače, počeo da brani Jocića prošlog leta, a u sudu je obrazložio da to radi iz profesionalnih razloga.

Ima trojicu branilaca


Iako mu je okrnjen advokatski tim, Jocić ima još trojicu advokata. Od početka ga zastupa beogradski advokat Zdenko Tomanović, a njemu su se priključili i advokat Dragan Gojković iz Novog Sada, kao i Veljko Delibašić iz Beograda. Advokat Delibašić je potvrdio za „Alo!“ da brani Jocića i izjavio da je juče bio sprečen da se pojavi na suđenju.

- Ja sam advokat i tu nije ništa čudno. Jocić smatra da se protiv njega vodi politički montirani proces, koji je, pravno gledano, čista nebuloza. On u zatvoru piše knjigu u kojoj je spreman da otkrije s kim je sve iz bivše i sadašnje vlasti sarađivao i koga je sve finanasirao - rekao je u novembru prošle godine Cvijan za naš list.

Opasku na Cvijanov angažman u timu Jocićeve odbrane imao je bivši predsednik Srbije u TV duelu sa Tomislavom Nikolićem, u maju ove godine.
„A vaš član je sada Vladimir Cvijan, advokat Joce Amsterdama“, spočitao je Tadić tada Nikoliću.

Vladimir Cvijan

Vladimir Cvijan | Foto: FoNet

Cvijan je, pre prelaska u SNS, bio generalni sekretar predsednika Srbije Borisa Tadića, ali je ovu funkciju napustio u junu 2010. Iako su u Tadićevom kabinetu tvrdili da je Cvijan ostavku podneo na lični zahtev, on je te tvrdnje demantovao.

Na jučerašnjem suđenju gledani si snimci sigunosnih kamera koje su zabeležile događaje na parkingu ispred redakcije „Nacionala“ u Zagrebu, gde je nastradao Pukanić i njegov saradnik Niko Franić 23. oktobra 2008. od eksploziva koji je aktiviran daljinskim upravljačem.
Na tim snimcima navodno je optuženi Željko Milovanović Gavra, koji je, prema optužnici, do parkinga došao mopedom, postavio eksploziv ispod automobila i aktivirao ga daljinskim upravljačem. Vučinić je saopštio da je italijansko tužilaštvo za borbu protiv mafije iz Barija poslalo sudu Pukanićevo svedočenje povodom šverca cigareta i da je u toku prevođenje tog iskaza od 60 strana.

Gavra se žalio na lekara


Željko Milovanović je protestovao kod sudije Vučinića tvrdeći da mu je u pritvoru poslat pogrešan lekar. Pošto se na početku suđenja žalio da se ne oseća dobro, pregledao ga je sudski lekar i konstatovao da je u stanju da prati suđenje. Sudija Vladimir Vučinić rekao je da će detaljni pregledi Milovanovića biti obavljeni van zatvorske bolnice da bi se utvrdilo da li mu nešto zaista fali. Milovanović je u Hrvatskoj pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora kao neposredni izvršilac ubistva.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP