Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

EVROPSKE INTEGRACIJE

Joksimović: Srbija dobrodošla u EU

Autor: Beta | 24.06.2015 - 19:58:00h | Komentara: 0

Srpska ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da je od poslanika u Evropskom parlamentu (EP) dobila poruku da Srbija "dobro sprovodi reformski proces" i da je "dobrodošla", kao i da očekuje da će otvaranje poglavlja u pregovorima Srbije i EU početi do kraja ove godine.

Kandidat broj 1: Jadranka Joksimović

Jadranka Joksimović | Foto: RAS

"Tema ima puno. Došli smo u pravom trenutku. Videli smo se sa nekoliko poslanika EP koji su važni za Srbiju i koji prate Srbiju, među kojima su Tanja Fajon, (Dejvid) Mekalister, (Eduard) Kukan, novi predsednik grupe Prijatelji Srbije u EP (Emilijan) Pavel", rekla je Joksimoć novinarima u Briselu.

U razgovorima su pretresli, kako je rekla, sve sto je važno za evropski put Srbije, imajući u vidu sve okolnosti koje su se stekle za kratko vreme.

"Poruke koje sam dobila u EP je da Srbija dobro radi deo posla koji je najvažniji, a to je reformski poces, da jesmo dobrodošli kada ispunimo sve što nas čeka na tom putu, da smo neko ko se na ozbiljan način bavi reformskom agendom, evropskim integracijama i da na aktivan način promovišemo i podržavamo stabilnost Zapadnog Balkana, da ne šaljemo loše poruke", rekla je ministarka.

Joksimović je rekla da su evropske integracije mnogo više od Briselskog dijaloga i Briselskog sporazuma.

"On (Briselski sporazum) jeste važan politički uslov za Beograd, ali kriterijumi iz Kopenhagena, i ono sto je suština evropskih integracija, ne smeju da budu zanemareni nijednog trenutka", navela je Joksimović.

Povodom predloga rezolucije evro-poslanika francuskog Nacionalnog fronta o prekidu pregovora Srbije o prijemu u EU, Joksimoć je rekla da su "u EP zastupljeni predstavnici najrazličitiijih stranaka i da ima različitih ideja".

Ona je rekla da, uprkos dobroj nameri, Srbiji nije potrebna takva pomoć Nacionalnog fronta jer svi vrlo dobro znaju koje su prednosti evropskih integracija.

U tome "ne bih uskratila ni našu zemlju", rekla je Joksimović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP