Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POVEĆAN PRILIV IZBEGLICA

Joksimovićeva: O migrantima na sednici dve vlade u julu!

Autor: Tanjug | 14.06.2015 - 09:14:00h | Komentara: 0

Ministarska za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da će o problemu povećanog priliva migranata biti reči na sednici vlada Srbije i Mađarske početkom jula, kao i da će tom prilikom biti potpisan program saradnje u oblasti evropskih integracija.

Jadranka Joksimović

Jadranka Joksimović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Ona je za "Blic", povodom nagoveštaja mađarskog premijera o mogućem potpunom zatvaranju granice Mađarske i Srbije zbog povećanog priliva migranata, rekla da nije imala prilike da vidi integralnu izjavu Orbana i istakla da Srbija po ovom pitanju poštuje sve standarde EU.


"Ubeđena sam da nam je svima u interesu da se držimo pravila EU u domenu politike azila i migracija koja u prvi plan stavljaju ljudska prava i humani tretman tokom boravka u bilo kojoj zemlji. Mi smo u pogledu te politike pokazali da smo pouzdan partner EU", kaže ministarka Joksimović.

U poslednjih godinu dana postaje pravilo da članice EU iz regiona prete Srbiji blokadom njenih pregovora zbog pitanja kojim nisu zadovoljne, navodi Blic.

"Tamo gde ima otvorenih pitanja, trebalo bi da ih rešavamo bilateralno. Naravno da zemlje čalnice EU često potežu bilateralna pitanja sa zemljama kandidatima, ali to se nije pokazalo kao dobra praksa", kaže Joksimovićeva.

Ona zaključuje da je Srbija "pokazala da želi da pomogne jačanju poverenja i stabilnosti u regionu pa i od drugih očekujemo konstruktivan pristup".

Mađarska je u četvrtak zapretila da će zatvoriti granicu sa Srbijom da bi zaustavila priliv migranata.

"Mislimo da nije u redu da nam šalju izbeglice, one moraju biti zaustavljene na teritoriji Srbije", izjavio je Orban u intervjuu državnom radiju Košut.

"Mi razmatramo svaku opciju, uključujući potpuno fizičko zatvaranje granica", rekao je Orban, dodajući da bi ta odluka mogla biti doneta sledeće sedmice.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP