Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ATENTAT NA GUVERNERKU?

Jorgovanka Tabaković: Možda su hteli da liči na prirodnu smrt!

Autor: Tanjug | 25.09.2014 - 10:05:00h | Komentara: 9

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković kaže da nije opljačkana kada je nepoznati napadač upao u njenu sobu u hotelu "Maestral" u Miločeru ali ne isključuje mogućnost egezekucije, koja je trebalo da "liči na prirodnu smrt," piše Nedeljnik.

Domaći zadatak za Vladu: Jorgovanka Tabaković

Mogla sam da doživim infarkt od straha: Jorgovanka Tabaković | Foto: Emil Čonkić

Incident se dogodio rano ujutro prošlog četvrtka tokom boravka guvernerke u Crnoj Gori gde je učestvovala na Miločerskom forumu.

Nakon to je primećen dok je preturao po neseseru u kojem se nalaze lekovi, počinilac je iskočio preko terase i pobegao, piše Nedeljnik iznoseći svedočenje guvernerke i dodaje da već est dana o tekom bezbednosnom incidentu ćute i crnogorska i srpska policija, iako su i hotel i njegova okolina pokriveni kamerama, a budvanska policija je već istog jutra pregledala sve snimke.

"Čudno je i zabrinjavajuće to to mi se dogodilo, bar koliko je čudno to to informacija o tome jo nije stigla u javnost", kaže guvernerka i dodaje da ona nema šta da krije.

Prema njenom svedočenju i izvorima iz crnogorske policije do kojih je doao Nedeljnik (rekonstrukcija čitavog događaja biće objavljena u novom broju), napadač je u hotel doao u 4.50 ujutru, a napustio ga u 5.12. Znao je kuda ide - pravo u sobu vroj 1409, u kojoj je bila Jorgovanka Tabaković. Kada ga je primetila, on je mirno izašao.

"Nije uzeo ni nakit sa stola, ni telefone, ni iPad, ni pasoš, ni novčanik iz torbe... ništa, samo mali, neupadljivi neseser, koji je bio na dnu torbe sa lekovima za srce", priča Tabakovićeva.

Istakla je da nije nepoznato da je ozbiljan srčani bolesnik, ali i da je svako za doručkom mogao da vidi kako pije lekove upravo iz tog nesesera.
Guvernerka ne želi da prejudicira da li je cilj bio da se ona zastraši ili čak ubije (a da egzekucija liči na prirodnu smrt), niti ulazi u motive i potencijalne nalogodavce, ali dodaje da ima poverenja u nadlene organe Srbije i Crne Gore, i da će sačekati da vidi ta će oni preduzeti, navodi Nedeljnik.

"Ja ću nastaviti da radim svoj posao kao i do sada. Svesna sam da mnogima odgovara da budem u stanju straha. Ali sam ja poslednja osoba na svetu kojoj strah, sebičnost i pohlepa oblikuju ponaanje. Moja deca su uznemirena, zabrinuta. Najmanje što je moglo da mi se desi je infarkt na licu mesta", kazala je Jorgovanka Tabaković za novi broj Nedeljnika.

Na pitanje da li ona moda sumnja na atentat Jorgovanka Tabaković za Nedeljnik kaže:

"Možda su hteli da egzekucija liči na prirodnu smrt. Infarktom od stresa ili zamenjenim lekovima. Ne znam. Možda."
Dopisnik Nedeljnika u hotelu je naleteo na potpunu zaveru ćutanja. Srpska policija mogla bi i bilo bi logično da asistira u ovakvim slučajevima, ali to nije moguće ukoliko nas izričito ne pozove druga strana, odnosno Crnogorci. Oni misle da je to "malo verovatno".

Iskusni obaveštajci koje je kontaktirao ovaj beogradski nedeljnik kažu da nije nepoznato takozvano "provetravanje" prostorija kada dođe visoki gost. Ali to bi značilo ili pretres stvari, ili postavljanje bubica. Ipak, neseser s lekovima ukazuje na nešto drugo, iako je jasno da je u sobi bio ozbiljan profesionalac po našem opisu.

"To što nije rekao ni reč, već samo 'pssst' meni govori da je reč o ozbiljnom istreniranom profesionalcu. Pazite on je bio toliko priseban da ne oda svoj jezik, ukoliko je stranac, ili naglasak. Ništa, jedno univerzalno pssst", objašnjava za Nedeljnik jedan visoki obaveštajac iz Crne Gore koji je insistirao na anonimnosti.

U zemlji u kojoj možete da naručite ubistvo za 1.000 evra, zato nije čudo da se na meti nađe ponovo žena koja je na vrhu novčanih tokova. Kad svemu tome dodamo da je ovaj guverner oduzeo nekoliko licenci kontroverzniim bankama, da voli da samostalno odlučuje, da šalje svoje timove... Spisak potencijalnih neprijatelja se progresivno umnožava.

Tabakovićeva, međutim, odbija da priča o motivima, ali je nemoguće sakriti, na primer, slučaj Univerzal banke, koja je toliko bila kod nas u javnosti, a gde je jedan od glavnih oštećenih ozbiljan crnogorski biznismen. Pominju se i nove istrage oko kiparskih para. Oduzimanje licenci. Možda je posredi i samo izazivanje haosa u državi, kakvih smo videli previše u proteklih nekoliko decenija.
Poslednji komentari
  • DOSADNO Vreme: 25.09.2014 13:02h

    NECE GROM U KOPRIVE. NISAM JOS CULA DA JE NEKI POLITICAR U SRBIJI UMRO OD STRAHA ILI STIDA

  • Zoran Vreme: 25.09.2014 13:33h

    Ajmo još jednu senzacionalnu vest .Tako ćemo skrenuti misli sa jada i bede.

  • da ne Vreme: 25.09.2014 14:07h

    Pokušaj atentata na mene.Smanjena mi je plata i doživeo sam stres a to je udar na moje srce.

  • sveta Vreme: 25.09.2014 15:00h

    ljudi ne salite se sa tudjom mukom.ne daj se jorgovanka

  • pop Vreme: 25.09.2014 16:10h

    ova počela kao goca božinovska

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP