Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IZA KULISA NARODNE BANKE SRBIJE

Jorgovanka voli da šefuje bosonoga!

Autor: Ekipa Alo! | 23.04.2015 - 20:00:00h | Komentara: 19

Neobične manire Jorgovanka pokazuje i tako što je znak za kraj svakog sastanka vađenje ogledalceta i mazanje ruža!

Op, mala bosonoga, kako živiš bez onoga, bez onoga držača za stopalca

Op, mala bosonoga, kako živiš bez onoga, bez onoga držača za stopalca

Zaposleni u Narodnoj banci Srbije možda imaju pozamašne plate, ali tokom radnih dana moraju da otrpe i neke neobične manire guvernerke Jorgovanke Tabaković.

Zbog svoje opsednutosti stopalima i nabavke držača za noge bankarskim službenicima, prva dama centralne banke čak je dospela u centar parlamentarne rasprave. Međutim, guvernerka je otišla i korak dalje u negovanju pravilne cirkulacije donjih ekstremiteta, pa je, kako otkriva naš izvor iz NBS-a, uvela gotovo redovno luftiranje stopala tokom dugih sastanaka.

Bila na meti Spajdermena


Guvernerka je napravila pravu dramu zbog incidenta na stručnom skupu u Miločeru, kada joj je u hotelsku sobu upao nepoznati napadač. Ona je potom uporno tvrdila da je reč o pokušaju likvidacije, jer joj je nestao neseser sa lekovima. Međutim, policija je ubrzo uhapsila Imera Kerkezija (51) sa Kosova, kod koga je pronašla guvernerkine stvari. Radnici obezbeđenja su ga opisali kao izuzetno spretnog i okretnog, a zbog preskakanja zida visokog pet metara i penjanja na peti sprat hotela prozvali su ga Spajdermen. Jorgovanka je tvrdila da je uhapšen pogrešan čovek.

- Sastanci obično dugo traju, pa Jorgovanka obavezno iskoristi priliku da izuje cipele i iskoristi to vreme da opusti stopala. To su primetili skoro svi njeni saradnici, ali ništa joj ne govore. Valjda računaju da su uske cipele i celodnevne obaveze dovoljan razlog da guvernerka uvede ovu neobičnu naviku, koja dosad nije bila viđena u NBS-u - ispričao nam je dobro upućeni izvor iz centralne banke.

Posle gotovo tri godine, koliko se Jorgovanka Tabaković nalazi na čelu NBS-a, njeni saradnici su dobro uhvatili rutinu šefice i, prema rečima našeg sagovornika, tačno znaju, na primer, kada se neki radni sastanak bliži kraju.

- Na sastancima obično nešto zapisuje, ima ozbiljnu grimasu na licu i ćutke sluša sve izveštaje koji joj se raportiraju. Ali kad iz tašne uzme ogledalce i ruž za usne, to je siguran znak da je došao kraj i da se razilazimo - otkriva naš izvor.

Prva žena na čelu NBS-a ostaće upamćena među zaposlenima i po tome što je po dolasku u ovu institiciju zabranila radnicima da se voze liftom, što su oni tumačili kao njen hir kako ih ne bi sretala u poslovnoj zgradi centralne banke. Na sve ovo nismo uspeli da dobijemo odgovor od same guvernerke jer na naša pitanja jendostavno nije našla za shodno da odgovori!

Ah, ti držači za stopala

Usred štednje i divljanja švajcarskog franka guvernerka je raspisala tender za nabavku 50 držača, odnosno odmarača za noge.
Kada su je poslanici u Skupštini Srbije upitali da li je to istina, Jorgovanka Tabaković imala je neobično objašnjenje.
- Je l’ vi to od mene tražite da ne poštujem Zakon o bezbednosti na radu, po čijem pravilniku proizilazi obaveza da onome ko radi za računarom obezbedite držač za noge. Izvinite, građevinski radnik koristi šlem - odbrusila je ona. Prema tenderskoj dokumentaciji, kancelarijske podloge za noge morale su biti po „ergonomskim standardima, da smanjuju opterećenje mišića i umor zaposlenih“.

Poslednji komentari
  • ana Vreme: 23.04.2015 20:37h

    Jorgovanka se ponasa u NBS kao u sopstvenoj kuci .Izgleda da se malo previse opustila.Neko je roden za NB a neko zaluta.Tu se ne moze nista ispraviti.

  • Dama bez blama Vreme: 23.04.2015 21:06h

    Muka nam je od ove zene sa lickom nogom koju pokusava da ubaci u damsku cipelu. To ne ide pa se zato stalno izuva.

  • gaga vuk Vreme: 23.04.2015 21:07h

    Za tr godine ZAR A D I L A preko dvadeset miliona, pa nije u stanju da kupi udubne cipele, a i ne pojavljuje se u medijima, nema sta pametno da kaze.

  • ...Nema šešir... Vreme: 23.04.2015 22:36h

    Batalite, držače, pdmetaće i neznam šta još .... Da li zna ovja bedni nrod da joj je mala plata od 650.000, pa sebi podigla još otprilike za srpski prosek .... A DANAS I SVAGOG DANA 200.000 DECE NEMA ČAŠU MLEKA DA POPIJE!!!

  • radnik AMSS u protestu Vreme: 23.04.2015 23:05h

    O Bože, ima li te....? Hoće li neko već jednom da skloni ovu priučenu Jorgovanku Tabaković zvanu Cica?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP