Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEMA REŠENJA ZA KNJAŽEVAC

Još 19 sela bez struje

Autor: Tanjug | 08.12.2014 - 14:35:00h | Komentara: 2

U Knjaževačkoj opštini 19 sela je, zbog nevremena i nanosa leda koji su pokidali mrežu, i dalje bez elekrične energije, dok je šest sela tokom prepodneva dobilo struju, rekao je danas direktor "Elektrodistribucije" Knjaževac Predrag Stojanović.

Majdanpek Foto: Emil Čonkić

Majdanpek Foto: Emil Čonkić

Stojanović je rekao Tanjugu da je 50 odsto električnih stubova na teritoriji te opštine palo, odnosno polomljeno od leda.
Ekipe su na terenu i rade u tri pravca - jedan je prema selima Bučje i Zubetinac, drugi prema selima Zorunovac i Banjski Prešak, dok je treći prema selima Beli Potok, Božinovac i Skrobnica, precizirao je on.
Prema njegovim rečima, do kraja dana se očekuje da još dva do četiri sela u toj opštini dobiju struju, pod uslovom da se kvarovi ne ponove.
"Ekipe Elektrodistribucije su od 30. novembra na terenu, ali su se kvarovi ponavljali, a provodnici ponovo padali", istakao je Stojanović.
On je napomenuo da je u saradnji sa kolegama iz Niša utvrdjeno da u selima Šarbanovac i Radičevac najverovatnije neće biti moguće popraviti kvar i da je očigledno potreban novi projekat za postavljanje stubova, jer je teren težak i nemoguće je dopremiti nove.
Stojanović je dodao da je na tom području magla, teren nepristupačan, a putevi uski i zaledjeni.
Opštinski štab za vanredne situacije u Knjaževcu doneo je juče odluku da se u sva sela uputi što veći broj agregata. Počela je distribucija vode za piće, a u najugroženija sela, tamo gde je medicinska pomoć najpotrebnija biće upućene i ekipe zdravstvenih radnika, prenosi sajt knjazevac.org.rs.
Problemi sa nestankom struje počeli su i u Staroplaninskim selima. Trenutno je najteža situaciju u selu Šesti Gabar i to deo prema Kamenici gde je teren veoma nepristupačan, a veći broj stubova je van funkcije. Situacija je kritična i u selima Jalovik izvor i Šugrin u Pirotskoj opštini.
Za sada sela prema Babinom zubu imaju struju, ali se vremenske prilike pogoršavaju tako da je situacija neizvesna.
U "Elektrodistribuciji" kažu da se situacija na terenu menja iz časa u čas i da je teško davati bilo kakve prognoze.

Struju nemaju ni sela u opštini Svrljig.

Poslednji komentari
  • ana Vreme: 08.12.2014 20:32h

    GDE JE VELJA ILIC

  • Milan Vreme: 08.12.2014 22:42h

    ne mogu verovati da trecina srbije nema struje danima, a da niko iz tog "javasluk" preduzeca EMS ne odgovara. Pa ako im ovakvo vreme smeta sta bi radili u kanadi, rusiji? ... Pa taj narod sa nasim preduzecem Elektromreze Srbije jos ne bi znao da elektricna energija postoji

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP