Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVI SAD

Još jedan protest advokata

Autor: N.N.Travica | 05.12.2014 - 15:19:00h | Komentara: 0

Mladi novosadski advokati okupili su se osamdeseti dan od početka obustave rada, ispred suda u Novom Sadu, kako bi javnosti pokazali jedinstvo i potvrdili podršku zahtevima koje je iznela Advokatska komora Srbije. Advokati su se organizovali preko viber grupe, a podršku im je pružila i Advokatska komora Vojvodine

protest advokata

Protest advokata ispred Palate pravde Foto: N.N. Travica

Organizacija mladih advokata još jednom je pokazala jedinstvo struke, okupivši se u velikom broju ispred Palate pravde u Sutjeskoj ulici. Na protestu je bio i Srđan Sikimić predsednik advokatske komore Vojvodine, koji je podržao svoje mlade kolege. On je kazao da Ministarstvo pravde nije u kontaktu sa rukovodstvima advokatskih komora.


-Ukazali smo kako je i čime je sistem narušen i tražimo da to država otkloni. Građani će tek da trpe, ako mi ne završimo ovaj štrajk ispravkom narušenog sistema. To je onda jasan signal da će se sve obrušiti na građane i na uskraćivanje njihovih elementarnih prava. – rekao je za ALO! Sikimić, dodavši da je priča o politizaciji štrajka, zapravo nedostatak pravnih argumenata i ništa drugo, a što je krenulo od Ministarstva pravde.

protest advokata


Advokati su kako je Sikimić rekao ukazali na kršenje zakona i očekuju da se odluke koje su u suprotnosti sa zakonom promene. Advokati okupljeni ispred zgrade suda u Novom Sadu, pokazujući jedinstvo, nosili su i transparente čije poruke su upućene ministru pravde Nikoli Selakoviću.


-Ovom narodu mora da se omogući korišćenje i ostvarivanje svih prava, garantovanih najvišim pravnim aktom jedne države, a to je u ovom slučaju Ustav- objašnjava naš sagovornik.

protest advokata


Advokati u Srbiji štrajkuju od 17. septembra zahtevajući smanjenje paušalnog poreza i promene više zakona kojima bi se sprečila dalja "diskriminacija advokata u odnosu na javne beležnike".


Mladi advokati najavljuju nastavak ovakvih protesta ispred zgrade suda u Novom Sadu, ako se ne udovolji njihovim zahtevima.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP