Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DRAGANA LAZAREVIĆ (44), SUPRUGA HEROJA VATROGASCA IZ TOPOLE

„Još nismo prihvatili da ga nema“

Autor: B. Nenković | 16.05.2015 - 20:30:00h | Komentara: 1

Godinu dana posle herojske smrti Dejana Lazarevića (44), vatrogasca iz Topole koji je nastradao u prošlogodišnjim poplavama, spasavajući ugrožene, njegova porodica još uvek nije prihvatila da ga nema. Supruga Dragana kaže za „Alo!“ da je njoj, deci i Dejanovim roditeljima podjednako teško kao i 15. maja prošle godine kada je nestao u nabujaloj Jasenici u selu Žabari.

Dejan Lazarević

Dejan Lazarević

- Najteže je bilo kada su deci bili rođendani, za krsnu slavu, Božić, Uskrs... Preplakali smo! Nismo još prihvatili da ga nema. Teško mi je zbog smrti muža, i još teže kada vidim koliko deca pate - kaže Dragana pošto su juče u Topoli obišli Dejanov grob i mesto na kome je stradao.


Dejan Lazarević je nestao u reci oko 6 sati kada je sa još jednim kolegom ušao u vodu da spase Ljubišu Uroševića iz susednog sela Šume. On je tog jutra pošao na posao biciklom i dok je prelazio prepravljeni most voda ga je odbacila, uhvatio se za granu oraha koji je bio dopola pod vodom i tu je ostao zarobljen. Dozivao je, i posle jednog sata stigli su vatrogasci koji su prethodne noći spasavali ljude u Topoli od vode.

Dragana  Lazarević

Dragana Lazarević | Foto: Biljana Nenković


Dejan je sa još jednim kolegom ušao u vodu da spase komšiju, ali ga je poplavni talas oborio i on je upao u kanal. Potonuo je u talasima. Poslednja nada da je živ raspršila se dan kasnije kada je pronađeno njegovo telo, nekoliko stotina metara nizvodno.


- Svi u porodici teško podnose Dejanovu smrt, ali najteže naš sin Nikola - kaže Dragana. Odmah posle tragedije, u čast svog oca, poželeo je da i on bude vatrogasac. Želja mu se ispunila i on je pre nekoliko meseci počeo da radi u Vatrogasnom bataljonu u Kragujevcu. Njegovi nadređeni imaju samo reči hvale za njega, isto kao i za njegovog oca, koji je punih 17 godina požrtvovano spasavao druge - dodaje Dragana.

Nisu zaboravili porodicu


Dejana Lazarevića je država posthumno odlikovala, a počastima mu se odužila i opština Topola, ne zaboravljajući njegovo herojsko delo. Njegova ćerka Nikolina, učenica Ekonomske škole, dobila je stipendiju, a 22-godišnji Nikola je novac primao dok nije počeo da radi kao vatrogasac. Nikola pored posla i dalje studira Mašinski fakultet u Kragujevcu. Dragana kaže da na njihov račun i dalje stiže novac koji uplaćuje Predrag Marić, načelnik Sektora za vanredne situacije koji svakog meseca šalje deo svoje zarade porodici vatrogasca.

Poslednji komentari
  • vesna Vreme: 16.05.2015 22:44h

    Svaka cast gospodinu Predragu Maricu! To su ljudi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP