Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NIŠTA OD SASTANKA

Josipović: Susret s
Nikolićem ne bi bio svrsishodan!

Autor: Tanjug | 06.12.2012 - 17:07:00h | Komentara: 3

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas da susret sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem još ne bi bio svrsishodan, ocenivši da takav sastanak u ovom trenutku ne bi ispunio svoju funkciju.

Ivo Josipović

Sastanak sa Nikolićem ne bi ispunio svoju funkciju: Ivo Josipović | Foto: Beta

On je u intervjuu RTV B92 rekao da je Nikolić, koga Hrvatska ceni i poštuje kao legitimno izabranog predsednika Srbije, izneo neke stavove zbog kojih je teško očekivati da bi se simbolička funkcija susreta predsednika dve zemlje ostvarila u Hrvatskoj, a i u Srbiji.


"Pitanje je da li bi naš susret iznedrio taj nivo političkog konsenzusa koji je potreban da naš susret ispuni funkciju", rekao je Josipović.

Međutim, poslednje izjave premijera Srbije Ivice Dačića, rekao je Josipović, dobar su znak za unapređenje odnosa dve zemlje.

"Danas sam pročitao jednu ohrabrujuću izjavu premijera Dačića. Mislim da je svima jasno da su i za Hrvatsku i za Srbiju dobri odnosi od suštinskog značaja", kazao je Josipović.

Tomislav, predsednik

Tomislav Nikolić | Foto: FoNet

Predsednik Hrvatske je u intervjuu, čije je deo B92 objavio danas, potvrdio da u Hrvatskoj još nema nijedne pravosnažne presude za zločine tokom i posle akcije hrvatske vojske "Oluja", a kako je dodao, Hrvatska tek treba da počne da se bavi tim zločinima, čim dobije dokaze od Haškog tribunala.

"Oslobađajuća presuda Haškog tribunala hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču ne umanjuje potrebu Hrvatske da proceusira ratne zločince", rekao je Josipović u intervjuu, koji će B92 u celini objaviti sutra.
Poslednji komentari
  • aca Vreme: 06.12.2012 18:15h

    Sto dalje od njih ..samo minimum odnosa ..to je resenje.

  • ljutka Vreme: 06.12.2012 21:36h

    Potpuno se slazem. Ispostujte sve dogovore o povratku izbeglih, o povracaju privatne imovine i uzurpiranih stanova, dozvolite rad preduzecima iz Srbije u vasoj lepoj pod istim uslovima kakve preduzeca iz Hrvatske imaju ovde u Srbiji pa tek onda mozemo da razgovaramo. I da se izvinete za "Oluju" pride.

  • Miroslav D. Vreme: 07.12.2012 01:26h

    Nema svrhe razgovarati. Srbija je sve uradila, sve(cak i previse) da bi normalizovala i unapredila odnose sa Hrvatskom, a sta je Hrvatska uradila...nista, samo su gledali gde mogu da imaju neku korist od nas ili kod nas, pa su u tim sferama bili "dobri" sa nama....reciprocitet bilo u vezi ekonomije, kulture... NULA

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP