Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HRVATI LIKUJU

Josipović: Zločina bilo,
ali Ante je nevin!

Autor: D.D. | 16.11.2012 - 11:29:00h | Komentara: 4

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović kaže da je oslobađanje Gotovine i Markača dokazalo da Hrvatska nije počinila etničko čišćenje.

 

Tadić i Josipović

Radostan: Josipović | Foto: Beta

"Radostan sam što su slobodni ljudi za koje sam bio uveren da su nevini. Drago mi je da je presuda ovakva kakva jeste jer mi smo znali da Oluja nije bila zločinački poduhvat. Zločina je bilo, ali za njih generali nisu krivi", rekao je Josipović.
On je istakao da je dokazano da Hrvatska nije počinila etničko čišćenje.
"Potvrdilo se da je naša borba bila pravedna i časna. Ostaje odgovornost prema svim žrtvama rata. Hrvatska nije odgovorna za zločine pojedinaca, ali jeste da kazni svakog počinitelja zločina ko god on bio. Ova presuda je i simbolička satisfakcija za sve one kojima se klanjamo", rekao je Josipović zahvalivši se Gotovini i Markaču "na žrtvi koju su podneli tokom godina u zatvoru".

Pupovac: Odluka loša za pomirenje
Potpredsednik Samostalne demokratske srpske stranke i predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac izjavio je danas da ono što je dobro za generale Mladena Markača i Ante Gotovinu nije dobro za žrtve i nastavak obnove pomirenja u regiji.
"Ono što je dobro za generale Markača i Gotovinu sasvim sigurno nije dobro za žrtve i nastavak obnove pomirenja u regiji. Nakon ove presude koja je dobra za generale, ostaje pitanje ko je odgovoran za ubistva, progon, uništenje i paljenje kuća, jer do sada za to još niko nije odgovarao", rekao je Pupovac, a prenosi Hina.

Bivša ministarka pravde Hrvatske Vesna Škare-Ožbolt rasplakala se od sreće prenose mediji.
"Drago mi je što pravda hoda po ovom svetu. Pravda je dostižna. Oslobodilačke akcije 'Oluja' i 'Bljesak' dobile su satisfakciju...sve sumnje su raspršene", rekla je Škare-Ožbolt, koja je predsednica stranke Demokratski centar (DC).
Ona je dodala da je za Hrvatsku od "izuzetnog značaja oslobađanje od stigme o zločinačkom poduhvatu i proterivanju Srba i svemu onome što se nije dogodilo".
Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić rekao je da je zadovoljan i da će odluka Haškog tribulana dokazati da "on postupa u skladu s pravnim normanma, a ne sudi politički". Bivša premijerka Jadranka Kosor, kako prenosi "Dnevnik", kratko je prokomentarisala: "Srce mi je puno".
Poslednji komentari
  • borka Vreme: 16.11.2012 12:36h

    Josipoviću, svaka ti čast. Sad si otkrio svoje pravo lice, da više niko ne bude u zabludi i da ne pomisli da si možda drugačiji od Ante i Markača.Možeš sada slobodno da objaviš lov na Srbe, jer je očigledno da svako može ubiti Srbina a da za to ne odgovara.

  • neno Vreme: 17.11.2012 01:06h

    Srbi, uključite mozak. Pogledajmo fakte: Glavni argument tužilaštva je prekomerno granatiranje Knina, Obrovca i još 2 grada. Pri tome su uspeli dokazati slovom i brojem 65 granata u 4 grada koje su pale dalje od 200 m od glavnih, vojnih ciljeva. S tim da je, po svim vojnim stručnjacima, tih 200 m jako jako teško kontrolirati. Na tome se bazirala optužba!!! U Kninu je od granata srušeno oko 10 kuća. Vukovar ja SAV razrušen. Do temelja. A niko nije nikada odgovarao za prekomerno granatiranje.

  • Slavica Vreme: 18.11.2012 09:22h

    ...Kao i kurva u javnoj kući...

  • dejo Vreme: 18.11.2012 16:47h

    Ako neznate sta je prekomjerno granatiranje nek pogleda Vukovar.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP