Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TITOV UNUK ZA ALO!

Joška: Jovanki je mesto uz Tita!

Autor: M.K. | 25.08.2013 - 23:15:00h | Komentara: 1

S obzirom na loše zdravstveno stanje, ali i godine, kao i na to što lekari još ne žele bilo šta da prognoziraju, pokrenula se lavina spekulacija o tome gde bi Jovanka Broz, kada za to dođe vreme, mogla da bude sahranjena.

Joška Broz

Joška Broz | Foto: Miloš Perić

Mnogi, među kojima je i Titov unuk Joška Broz, smatraju da Brozovoj udovici, ukoliko to želi, treba omogućiti da bude sahranjena u Kući cveća, pored Tita.

Joška Broz kaže za “Alo!” da decenijama nije u kontaktu sa Jovankom Broz, ali ističe da nema ništa protiv da, ukoliko ona to želi, bude sahranjena u Kući cveća, pored njegovog dede.

- Mi nismo u kontaktu, pa ne znam ni da li ima testament, kao ni njenu želju gde bi, kada za to dođe vreme, želela da bude sahranjena. Pretpostavljam da to znaju njene sestre, sa kojima je u stalnom kontaktu. Lično nemam ništa protiv toga da, ukoliko ona to hoće, bude sahranjena pored Tita. Moj otac i majka su bili razvedeni, pa smo ih zajedno sahranili, a ona je bila Titova zvanična supruga i to je i ostala - ističe za “Alo!” Brozov unuk.
On sumnja da će to i biti moguće: „Kako vidim da idu ti trendovi i da žele i njega da isele, ne znam koliko je to moguće.”

Mira Tokanović

Mira Tokanović

Mira Tokanović, predsednica udruženja Komunista Jugoslavije u Srbiji, kaže da ju je vest da je Brozova udovica u lošem zdravstvenom stanju veoma rastužila i ističe da se pre svega nada njenom oporavku. Međutim, dodaje da kada dođe vreme za to, Jovanka Broz treba da bude pored svog supruga.
- Znam i drugaricu Jovanku, a znala sam i druga Tita. Imam samo reči hvale. Oni su bili najskladniji i najlepši par. Ona je njemu bila snaga i podrška u svakom smislu, a vodila je računa i o njegovoj bezbednosti. Smatram da je veliki zločin to što su ih drugovi odvojili nekoliko godina pre Titove smrti. Teško mi je zbog svega što je preživela i što joj se dogodilo. To nije zaslužila. Videli smo se pre nekoliko godina nakratko, ali ni tada nije bila dobrog zdravlja. Ona je hrabra osoba i za sve što je uradila treba joj za života odati priznanje i poštovanje.
 

SAHRANA U KUĆI CVEĆA?
Milutin Mrkonjić (SPS) na naše pitanje da li Jovanka Broz, kada za to dođe vreme, treba da bude sahranjena u Kući cveća, dao je jasan odgovor.
- Naravno! Drugarica Jovanka kao supruga Josipa Broza, koji je stvarao Jugoslaviju, zaslužuje da bude sahranjena u Kući cveća, pored njega.
-Prvo, to je stvar njene želje. Ako je njena želja da bude sahranjena pored supruga, svakako da to treba omogućiti. Ona je poslednji živi spomenik naše pozitivne istorije i država treba da joj omogući što bolje uslove života - kaže za Alo! Borislav Stefanović.
- Jovanka Broz je svedok bitnih dešavanja na prostoru Balkana i bivše Jugoslavije. Ja joj želim oporavak. Nisam za to da nekoga treba ukopavati za života, ali ono što bude njena želja treba ispoštovati - naglašava Zoran Babić.
 

Poslednji komentari
  • mima Vreme: 26.08.2013 07:02h

    Otkud se sada pojavio gospodin Joska Broz, video priliku da se o k o r i s t i kako bi se pojavio u javnosti i to ni manje ni vise nego na nesreci bivse p r v e d a m e.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP