Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LEKARI SU KONSTATOVALI KARDIOMIOPATIJU, SLABOST VITALNIH ORGANA, ALI I RAK KOŽE

Jovanka Broz i dalje nestabilno, rezultati terapije za neki dan

Autor: S. Đorđević | 26.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Zdravstveno stanje udovice bivšeg predsednika SFRJ Jovanke Broz (89) juče je bilo nepromenjeno u odnosu na prethodni dan i ona je i dalje hemodinamski nestabilna, odnosno ima poremećen puls i krvni pritisak, saopštio je Klinički centar Srbije.

Udovicu Josipa  Broza, obilaze samo porodica i prijatelji: Jovanka Broz

Udovicu Josipa Broza, obilaze samo porodica i prijatelji: Jovanka Broz | Foto: Mikica Petrović

Ona se nalazi na odeljenju „Šok B”, gde dežurne ekipe Urgentnog centra kontinuirano prate njeno zdravstveno stanje i primenjuju sve neophodne mere kako bi joj se stanje stabilizovalo.


Medicinski stručnjaci sa kojima je „Alo!” razgovarao, međutim, napominju da se zbog godina starosti i izuzetno lošeg zdravstvenog stanja u koje je dospela, ne može očekivati brz oporavak nekadašnje prve dame Jugoslavije, već bi na primljenu terapiju mogla da reaguje tek u narednih nekoliko dana. Lekari su, kako je „Alo!” već pisao, Jovanki Broz konstatovali rak kože, a usled starosti i odbijanja terapije, oslabili su joj vitalni organi i ustanovljena je miokardiopatija.

Josip i Jovanka Broz

Josip i Jovanka Broz


Kada su je u petak posle podne rođaci dovezli u Urgentni centar, direktor te ustanove Zlatibor Lončar izjavio je da je Brozova udovica primljena u veoma zapuštenom predseptičnom stanju, polusvesna i sa izuzetno lošom krvnom slikom, problemima sa mokrenjem, ranama od ležanja i ranom nepoznatog porekla na grudnom košu. Istog dana su Titovu udovicu posetili premijer Ivica Dačić i ministar Rasim Ljajić, a od tada je, kako saznajemo, osim članova porodice i prijatelja, niko od javnih ličnosti nije posetio.

Iz Kliničkog centra saopštavaju da će javnost biti obaveštena ukoliko bude promena u njenom zdravstvenom stanju. Jovanka Broz je rođena 1924. godine, a od Titove smrti, 1980. godine, povukla se iz javnosti i živela veoma skromno.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP