Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

REKLI STE

Jovanka je bila prva dama sa najviše stila (ANKETA)

Autor: M. Medenica | 07.12.2014 - 08:00:00h | Komentara: 25

Preterano hvaljena ili bezrazložno osporavana Jovanka Broz bila je i ostala simbol, koliko svog vremena, toliko vanvremenska, barem ako je suditi prema našoj anketi u kojoj je ubedljivo potukla konkurentkinje u trci za titulu prve dame sa najviše stila i harizme.

Jovanka BrozNaime, lepa lička partizanka i potonja prva „drugarica“, od Vardara, pa do Triglava, osvojila je čak 63 odsto vaših glasova, ostavivši iza sebe daleko aktuelnije dame, poput drugoplasirane Tanje Tadić, prve dame ere Borisa Tadića, zatim pratilju prvog čoveka Srbije - Dragicu Nikolić, te Zoricu Radović, lepšu polovinu Vojislava Koštunice i naposletku Mirjanu Marković, udovicu Slobodana Miloševića, čuvenu ženu s cvetom u kosi koja se ponajmanje zadovoljavala samo titulom "prve dame".

Drugoplasirana: Tanja Tadić

Drugoplasirana: Tanja Tadić | Foto: Vesna Lalić

 Dakle, Jovanka je još jedanput postavila domaći zadatak svojim naslednicama, dokazujući staro pravilo da čoveka ne čini odelo, već ličnost i harizma, a upravo su to aduti koje je posedovala i znala da iskoristi, zamenivši partizansku cokulu firmiranom štiklom, lički krš beogradskim Dedinjem, skromno poreklo aristokratskim manirima...

3. Dragica Nikolić

Na trećem mestu: Dragica Nikolić

Zorica Radović

Četvrtoplasirana: Zorica Radović | Foto: Marko Metlaš

Mirjana  Marković

Na poslednjem mestu: Mirjana Marković | Foto: K. Kamenov 

Rečju, Jovanka Budisavljević Broz jeste žena koju će zadugo hvaliti i kuditi, ali, po svemu sudeći, niko neće moći da je ospori! Barem ne na pijedestalu prve dame sa najviše stila, ostale će još mnogo morati da uče od ratnog kapetana Šeste ličke...  

Dakle, sudeći prema anketi na sajtu naših novina, u kojoj je od petka, 5. decembra u 15 časova do subote u isto vreme učestvovalo 5.811 čitalaca, Jovanka Broz dobila je više glasova, čak 3.687, od svih ostalih prvih dama zajedno koje su osvojile 2.124 glasa.


Na drugom mestu je supruga Borisa Tadića, Tatjana, sa osvojenih 22 odsto glasova, a za nju je glasalo 1.306 naših čitalaca koji smatraju da ona ima najviše stila.

Treće mesto zauzela je aktuelna prva dama, Dragica Nikolić, sa 614 glasova, odnosno 11 odsto ukupnih glasova.

Zorica Radović, supruga Vojislava Koštunice, nalazi se na pretposlednjem, četvrtom mestu sa 130 vaših glasova, što čini svega dva odsto od ukupnog broja glasova.

Mirjana Marković, supruga pokojnog predsednika Srbije Slobodana Miloševića, ostala je, prema vašim glasovima, na poslednjem mestu po stilu među prvim damama. Ona je osvojila tek 74 glasa, što je svega jedan odsto od ukupnog broja glasača.

(+) kliknite na fotografiju za uvećanje

(+) kliknite na fotografiju za uvećanje

Poslednji komentari
  • VESNA Vreme: 05.12.2014 16:26h

    Damu ne cini samo skupocena garderoba treba to i izneti u skladu sa svim sto cini jednu damu nesumnjivo da je JOVANKA BROZ OD POMENUTIH GOSPODJA TO I BILA I OSTALA DO SMRTI.

  • Teodora Vreme: 05.12.2014 17:01h

    Potpuno numesno poređenje, jer nijedna od ovih žena izuzev Jovanke Broz, nije ni po čemu, osim eventualno formalno, prva dama. Kao supruga predsednika - po svom ponašanju, držanju, stajlingu u oblačenju, samo je Jovanka Broz prava prva dama. Uostalom, i njen muž je bio jedini, pravi državnik, autoritativni predsednik vredan poštovanja, svi ovi posle su čista boranija, kao i njihove žene, a posebno se ističe jadni nikolić i njegova sirota domaćica.

  • olga-bg Vreme: 05.12.2014 18:37h

    samo je jedna koja se moze nazvati damom,i to pravom damom...gospodja Jovanka!

  • BgBoy Vreme: 05.12.2014 19:45h

    Jovanka, Jovanka i posle nje ni jedna! Iskreno sve nakon Jovanke deluju kao kafe kuvarice u osrednjem restoranu, džaba fotošop kog u vreme Jovanke nije ni bilo i kinđurenje po medijima!

  • veca Vreme: 05.12.2014 20:04h

    Meni Tatjan, mlada, obrazovana, bez kompleksa! Nema te seljacke manire da zaseni nekoga svojom garderobom koju joj jena kraju krajeva nko drugi odabrao, vec da zasija u punom INTELEKTUALNIM SJAJEM, a ne laznim zlatom i toaletama!!!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP