Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! SAZNAJE

Jovanku će sahraniti u žbunju pored Tita!

Autor: Maja Keranović | 02.10.2013 - 18:39:00h | Komentara: 7

Želja Jovanke Broz da bude sahranjena pored Tita, biće ispunjena! Međutim, kada za to dođe vreme, ona neće biti sahranjena u Titov grob zbog komplikovane procedure i troškova dizanja velike nadgrobne mermerne ploče, već u posebnu grobnicu koja će se nalaziti u okviru Kuće cveća, saznaje „Alo!“.

Jovanka Broz

Jovanka i dalje diše pomoću respiratora, a pokretima ruke komunicira sa lekarima i rođacima | Foto: Mikica Petrović

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić i članovi porodice Jovanke Broz obišli su juče Kuću cveća kako bi utvrdili na koji način mogu ispuniti Jovankinu želju da kada dođe vreme bude sahranjena pored Tita. Ljajić je ispred Kuće cveća došao oko 13.30 da bi potom zajedno sa Jovankinom sestrom Nadom i sestrićem Goranom, ali i predstavnicima Muzeja istorije Jugoslavije, krenuo u obilazak kompleksa. Zadržali su se oko sat vremena, a najduže su bili u mauzoleju, gde počiva Josip Broz Tito.

Kuća cveća

Stručnjaci će tek utvrditi u kom delu mauzoleja može da bude postavljena nova grobnica | Foto: Željko Šafar

Niko od njih nije želeo da daje izjave u vezi sa Jovankinom poslednjom željom. Međutim, dobro upućeni izvor „Alo!“ tvdi da je gotovo izvesno da će Brozova udovica, kada dođe vreme, biti sahranjena u okviru kompleksa Kuće cveća, kao i da postoji nekoliko opcija gde bi to moglo da bude.

Tito

Jovanka neće počivati u Titovom grobu

- Sud o tome šta je od tih opcija realno, daće stručnjaci. Isključena je mogućnost da bude položena u Titov grob, jer je podizanje velike mermerne nadgrobne ploče od devet tona izuzetno komplikovan i skup poduhvat - navodi sagovornik „Alo!“.

Na Titovom grobu nalazi se mermerna ploča teška devet tona

Na Titovom grobu nalazi se mermerna ploča teška devet tona

Titova udovica je 23. avgusta u teškom stanju primljena u Urgentni centar, gde joj je konstantovan rak kože, a u četvrtak je zbog naglog pogoršanja zdravstvenog stanja stavljena na aparat za veštačko disanje. Istog dana je do potpredsednika Vlade Ljajića i generalnog sekretara Vlade Veljka Odalovića stigla Jovankina molba da bude sahranjena pored Tita, u Kući cveća.

ljajić

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić juče obišao Kuću cveća | Foto: Željko Šafar

jovanka

I Jovankini rođaci bili u poseti | Foto: Željko Šafar

Stanje nepromenjeno
Prof. Miljko Ristić, direktor Kliničkog centra Srbije, kaže za „Alo!“ da je Jovankino zdravstveno stanje nepromenjeno u odnosu na prethodna dva dana:
„Njeno stanje je nepromenjeno u odnosu na ponedeljak. I dalje je na respiratoru i ne može bez njega. Komunikacija je solidna, što znači da razume, a odgovara klimanjem glave. Može da pokreće ruke i noge i hemodinamski je stabilna. Međutim, ishod oporavka je neizvestan“, kaže prof. Ristić.

Poslednji komentari
  • VECA Vreme: 02.10.2013 20:28h

    OVO JE VEC POSTALNO BRUTALNO! ZAR LJAJIC NEMA PAMETNIJA POSLA NEGO DA RAZGLEDA ZBUNJE U KUCI CVECA? JEDAN JE TITO I DA JE HTEO ON BI OSTAVIO MESTO I ZA SUPRUGU!?!?!? A STO SE NJENE RODBINE TICE TO JE TEK BIZARNO, OSTAVILI SU JE TAKOZAPUSTENU NE OKUPANU SA RAMAMA A SADA SE BRINU GDE CE DA JE SAHRANE. KAKVI LICEMERI????

  • Rade Vreme: 02.10.2013 22:28h

    Ja sam se tako glasno nasmejao... Naslov je fantastican!!!

  • mišel Vreme: 03.10.2013 00:19h

    Zaludan pop i jariće krsti, tako i Rasim Ljajić. Kao i uveć bavi se populizmom i pravi groblje tamo gde mu nije mesto. Da li ima neko da mu to kaže?

  • Lana NS Vreme: 03.10.2013 00:22h

    Ma niste normalni,i ja sam prsnula u smeh ,kada sam procitala naslov. U paprat ?! Lol:)))

  • Blablablatruc Vreme: 03.10.2013 08:14h

    Odns prema ovoj zeni je slika Srbije i nivoa svesti koju ljudi ovde imaju. Ne radi se tu o politickom opredeljenju, vec o humanosti i ljudskim pravima! Psiholoska tortura koja je godinama sprovodjena nad njom je velika sramota za ovu zemlju. Ali posto smo mi uvek sve predhodno unistavali..... nije ni cudo... samo se pitam da im ustane Tito iz groba....kako bi se svi presamitili i bili manji od makovog zrna.... Ti koji su za njegovog zivota puzili pred njim.... najgore su se poneli prema uspomeni i cinjenicama vezanim za njega..... i za nju! Ovo ne govorim kao neko ko je politicki opredeljen, vec kao ljudsko bice, mislim da je ovo velika sramota. Srbija je inace zemlja koja ne postuje coveka i njegovo pravo!Dzabe "Prajd", a sta cemo sa ostalima?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP