Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAKON DESNIČARSKE ORGANIZACIJE I DSS PROTIV PRIRUČNIKA

Jovanov: Udžbenik promoviše homoseksualizam

Autor: Tanjug | 07.10.2013 - 11:15:00h | Komentara: 0

Demokratska stranka Srbije (DS S) zahteva ostavku pokrajinske sekretarke za sport i omladinu Marinike Čobanu, zbog sadržine "udžbenika koji očigledno nije namenjen seksualnom obrazovanju dece nego indoktrinaciji srednjoškolaca i promociji homoseksualizma", izjavio je danas portparol Pokrajinskog odbora DS S Milenko Jovanov.

Demokratska stranka Srbije

Taj "udžbenik" se upotrebljava u okviru pilot projekta "Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju, naveo je Jovanov u pisanoj izjavi za medije.

On je istovremeno postavio pitanje ministru prosvete Tomislavu Jovanoviću o tome da li je ministarstvo upoznato sa sadržinom tog udžbenika i da li je odobren, posebno imajući u vidu izjavu predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića, od pre samo nekoliko dana, kada je rekao da Srbija trpi pritiske da se upravo ovakvim stavovima indoktrinira srpska omladina.

Vlada Srbije mora i da odgovori na pitanje da li se tim udžbenikom započinje dugo najavljivana promena svesti srpskog naroda, koju su tražili nemački parlamentarci, naveo je Jovanov.

U deset vojvodjanskih srednjih škola je u novoj školskoj godini uveden opcioni predmet Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju čime će oko 1.200 učenika drugog razreda imati priliku da, kroz rad sa edukatorima, obrade teme iz reproduktivnog zdravlja, seksualnog obrazovanja, rodnih i ljudskih prava.

Taj ogledni projekat je skoro godinu dana pripremao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, zajedno sa Radnom grupom eksperata iz ginekologije, urologije, epidemiologije, psihologije i omladinskog rada, navedeno je na internet stranici tog sekretarijata u Vladi Vojvodine.

I SNP "Naši" su tražili povlačenje istog priručnika!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP