Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SASLUŠANJE

Jovanović i direktori negiraju krivicu

Autor: Ekipa Alo! | 28.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Skoro ceo dan trajalo je u tužilaštvu i Višem sudu saslušanje Branislava Jovanovića, izvršnog direktora Direkcije za izgradnju Niša i lidera niškog URS-a, koji je uhapšen sa petoricom direktora javnih i privatnih preduzeća zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i oštetili budžet Niša za 13,4 miliona dinara.

Uhapšeni Branislav Jovanović

Uhapšeni Branislav Jovanović

Osim Jovanovića, svoje iskaze pred tužiocem, u kojima su, kako se nezvanično saznaje, negirali krivicu, dali su i bivši direktor Direkcije Miodrag Brešković, koji je i aktuelni načelnik Uprave za komunalne delatnosti, bivši zamenik drektor Direkcije Branislav Jocić, koji je aktuelni direktor Direkcije, pomoćnik direktora za pravne poslove Dragan Krečković, Milan Ogrizović, zamenik direktora Gradske toplane, Zoran Banković, vlasnik preduzeća „Urban 018“ iz Niša, i Slaviša Andrijašević, vlasnik građevinskog preduzeća „Kosanica“.

Direktorima javnih preduzeća je stavljeno na teret da su dozvolili priključenje na toplovod zgrada privatnih investitora bez prethodno plaćenih naknada za toplifikaciju, što su osumnjičeni, kako saznajemo, negirali.

Palata pravde u Nišu

Palata pravde u Nišu


O hapšenju Branislava Jovanovića, prvog čoveka niškog URS-a, već se ranije spekulisalo, pa je tako u avgustu prošle godine bio prinuđen da na svom Fejsbuk profilu demantuje da mu je oduzet pasoš. On je tada objavio fotografiju sa pasošem.

Inače, Verica Kalanović, koja sa Veroljubom Stevanovićem vodi stranku doputovala je juče hitno u Niš, gde je održala sastanak samo sa članovima gradskog odbora i stranke. Obraćanje novinarima, iako prvobitno najavljeno, otkazano je u poslednjem trenutku. Iz niškog URS-a je juče rečeno da nemaju komentar na hapšenja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP