Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREDSTAVIO SVOJ DOKTORSKI RAD

Jovanović pronašao svoj doktorat u Engleskoj

Autor: Tanjug | 15.06.2014 - 21:55:00h | Komentara: 3

Bivši rektor univerziteta "Megatrend" Mića Jovanović danas je javno predstavio svoj doktorski rad odbranjen krajem 80-ih godina prošlog veka u okviru Britanskog saveta za nacionalna akademska zvanja, i dodao da ipak neće povući ostavku na rektorsku funkciju.

Mića Megatrend  u Skupštini

Mića Megatrend u Skupštini | Foto: Mitar Mitrović

Jovanović je, odgovarajući na brojne optužbe iznete prethodnih dana da nikada nije doktorirao u Velikoj Britaniji, pokazao ukoričeni doktorski rad uzet iz arhive Londonske škole ekonomije i političkih nauka.

Reč je o radu sa temom "Radna motivacija i samoupravljanje", koji na 355 strana sadrži analizu jugoslovenskog samoupravljanja urađenu na osnovu istraživanja koje je obuhvatilo osam hiljada radnika kragujevačke "Zastave" i RTB Bor.

Jovanović je, gostujući na Televiziji Pink, pokazao i potvrdu iz 1991. godine da je odbranio doktorsku disertaciju u januaru 1989. godine.

On je objasnio da je proces pisanja i odbrane tog rada trajao oko šest godina i rekao da nije ranije reagovao na tvrdnje da nema doktorat branjen u Velikoj Britaniji jer nije mislio da će "haranga" protiv njega otići toliko daleko.

"Nisam očekivao da će to da ode ovoliko daleko. Imam dve godine do penzije i nikoga do sada nije zanimala ova disertacija niti ona koju sam odbranio na univerzitetu u Mariboru 1991. na srodnu temu", rekao je Jovanović.

On je dodao da ostaje profesor i vlasnik "Megatrenda", ali da je blizu odluke da ga proda.

Odgovarajući na optužbe o navodnoj hiperprodukciji najviših akademskih zvanja na "Megatrendu", Jovanović je precizirao da je od osnivanja univerziteta na njemu doktoriralo 275 osoba, odnosno desetak godišnje.
Poslednji komentari
  • misho Vreme: 16.06.2014 07:27h

    da slučajno potpisnik potvrde o doktoriranju nije neko iz MI-6

  • Čađa Vreme: 16.06.2014 07:53h

    Mnogi ljudi su položili razne kuseve, imaju školske diplome, položene doktorae. Za svakog od njih postoji validni dokument u nadležnoj školi, domu kulture, fakultetu gde je ko polagao od kursa za kalemarski poziv, zvanje višeg kobasičara do doktorskih disertacija iz raznih oblasti. Nije bitno šetati po Evropi ukoričeni elaborat već je bitno pokazati gotovu diplomu u krasnopisu gde se kaže da je taj i taj sa uspehom položio zavržni ispit, odnosno odbranio doktorsku disertaciju. Imali gospodin Mića takav papir koji se zove diploma sa famozne londonske škole za ekonommska i politička znanja? Ako trenutno nema kod sebe neka ih pribavi i donese. pa da prestanemo da pričamo. Zaćutaćemo ako nismo bili u pravu i zaćutati ako smo bili u pravu. Čemu sada tolika buka osim ako sve to nije upotrebljeno u mutne političke smicalice.

  • Lula Vreme: 16.06.2014 08:18h

    Neka ministar prosvete podnese ostavku! Primitivci blate mnoge u Srbiji. Blate oni koji ništa nisu uradili u životu! Blate i prodane duše za jednu večeru! Nije ni čudo što mnogi bogati ne žele da žive ovde već odlaze!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP