Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SAVET

JP "Putevi Srbije": Vozite oprezno,
večeras moguća ledena kiša!

Autor: Tanjug | 13.01.2013 - 18:37:00h | Komentara: 0

Javno preduzeće "Putevi Srbije" apelovali su na sve učesnike u saobraćaju da zbog moguće pojave ledene kiše tokom noći na teritoriji zapadnog i jugozapadnog dela Srbije, kao i severozapadnog dela Vojvodine, posebno budu oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.

Putevi Srbije su saopštili da su na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta - autoputevima kolovozi uglavnom suvi i da snega nema, kao i da prilazi planinskim turističkim centrima - Kopaoniku, Zlatiboru, Goču i Divčibarama prohodni, da ugaženog snega ima do pet santimetara, da je obavezna zimska oprema i da se proporučuje oprezna vožnja.
Kako je navedeno, na državnim putevima prvog prioriteta kolovozi su uglavnom suvi i snega nema, dok su na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet santimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Ivanjice, Kosova.

Sneg

"Putevi Srbije": Ne izlazite na put bez zimske opreme!| Foto: foter.com

Na državnim putevima drugog prioriteta, kao i na opštinskim putevima, kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju na teritoriji Vranja, Niša, Novog Pazara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka, Kolubare, Beograda.
JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.
Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te iz Puteva Srbije apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji.
Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu, posipaju krizne deonice, a leda ima na putnim pravcima Biljanovac - Jošanička Banja - Dren i Bučje - Sastavci.
U Srbiji će sutra biti umereno i potpuno oblačno, relativno toplo, ponegde sa slabom kišom, na visokim planinama sa snegom.
Vetar će biti umeren i jak jugoistočni, u košavskom području jak, povremeno olujni.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP