Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MEMORIJAL

Jubilarna „Larina trka“ za decu obolelu od raka

Autor: B. N. | 08.04.2015 - 10:18:00h | Komentara: 0

U subotu 11. aprila u Smederevskoj Palanci, po 10. jubilarni put biće održano orijentiring takmičenje „Larina trka“ u organizaciji sportskog društva „Jasenica“ u saradnji sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka - NURDOR i uz podršku Grada Kragujevca. Trka je memorijalnog karaktera, u znak sećanja na Laru Radovanović, malu orijentirku koja je sa šest godina zbog maligne bolesti zauvek napustila orijentiring staze. Ovo takmičenje je ujedno prvenstvo Srbije u kombinaciji u disciplini ,,sprint“.

Najmlađi učesnici "Larine trke" | Foto: Sportsko društvo Jasenica

Cilj trke je popularizacija orijentiringa kao sporta koji promoviše zdrave stilove života i očuvanja životne sredine. Trka ima takmičarski karakter i u njoj, pored redovnih takmičarskih kategorija uzrasta od 12 do 60 godina i dve kategorije seniora, učestvuju i deca predškolskog i školskog uzrasta, dok se u kategoriji „Sport za sve“ mogu prijaviti svi zainteresovani koji žele da oprobaju sposobnosti svog duha i tela uz kartu i kompas.


Start za ovu kategoriju u iznosu od 400 dinara donacija je Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka NURDOR za projekat „Izgradnja hemato-onkološkog odeljenja u Nišu“.

Lara

Lara Radovanović | Foto: Sportsko društvo Jasenica

 
- Na ovogodišnjoj trci očekuje se preko 200 takmičara. Takmičarski centar je kod stadiona fudbalskog kluba „Radnik“ na Koloniji, kaže Milorad Stanojković iz OK „Jasenica“, direktor takmičenja.

Svi zainteresovani mogu da se prijave natelefon 060/316-3933. Prva tri plasirana u svim kategorijama dobijaju medalje i prigodne nagrade za prvoplasirane. Larina trka se organizuje pod pokroviteljstvom Grada Kragujevac i generalnog sponzora kompanije „Magic-Map“ d.o.o iz Beograda.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP