Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MUFTIJA SRBIJANSKI

Jusufspahić: Zukorlić je zlobnik koji bi i živote prodavao!

Autor: Naše novine | 11.09.2014 - 15:08:00h | Komentara: 0

- S kim to sada Zukorlić trguje iz Vlade? Ko to sarađuje sa ovim zlobnikom i sa njegovim imenjakom i partnerom Redžovićem? Obratite pažnju na ugljaninov prilaz Zukurliću. Ko je tu opozicija, a ko pozicija? - pita se muftija srbijanski Islamske zajednice Srbije.

„Islamski put kreće iz ove beogradske, srbijanske ulice“: Muftija Jusufspahić

Muftija Jusufspahić

Muftija srbijanski Islamske zajednice Srbije, Muhamed Jusufspahić u intervjuu za “Naše novine” kaže da “muslimani nemaju izvitoperenu liniju, ništa nacionalno poput Ravne gore ili Gazimestana, da ne oponašaju paradere i pozere” i da se oni koji šetaju Novim Pazarom “ne ponose samim Bogom, već narodom, otadžbinom, imanjem, neimanjem”.
Muftija je, takođe, otvoreno govorio o svom odnosu s muftijom sandžačkim Muamerom Zukorlićem, nazivajući ga “trgovcem i zlobnikom”.
- Muftija Zukorlić je trgovac i zlobnik, a ništa nisu bolji ni oni koji sa njime trguju, pa makar bili i predsednici i premijeri – kaže Jusufspahić za “Naše” i dodaje da Srbija mora da spreči problem, a ne da ga leči i da će to postići jedino ukoliko vlasti promene odnos prema muslimanima u Srbiji.
Muftija navodi i da muslimani nisu oni koji paradiraju, jer oni “nemaju izvitoperenu liniju, ne paradiraju i ne oponašaju” već da to rade oni koji se “ne ponose samim Bogom, već narodom, otadžbinom, imanjem, neimanjem”.
- Musliman ne paradira, ne pozira, samim Bogom se ponosi, njega pronosi.
Musliman nema litiju, ni kao manifestaciju pobožnosti, ni nacionalne skupinosti. Možemo se skupiti, šetati oko Ka’be, svi, svih nacija, a rodoljubno, nacionalistički kao arapi, Bošnjaci, Srbi, Turci, Jermeni, ne! Nemamo ništa poput Ravne Gore ili Gazimestana, niti nam je potrebno da muslimane neko nacionalizmom zaluđuje.

Muhamed Jusufspahić kaže i da mu je drago što su mladići koji su paradirali bili obučeni, što nisu bili nepristojni, ali i dodaje da bi mu bilo draže da nikada “ne budu obučavani protiv komšija, Srbije, domovine, imenom Boga”.
- Muslimani Srbije treba da znaju da je ukorenjenost svih nas u božijoj reči, a ne u zemlji, rodu, domu, otadžbini, jeziku. Ako to ne shvate, postaju isti s onima koji su kod Boga na otpadnoj listi. Tu nema trgovine, posebno u ovo zadnje vreme dok čekamo Mesiju Mesiha. A kad čovek nema vode, i za urinom posegne svojim – zaključuje muftija za “Naše”.
Jusufspahić komentariše Zukorlićev stav da je nezaobilazan faktor u političkom životu Srbije i kaže da “on nije ništa drugo do trgovac koji bi i životima trgovao”.

Muamer Zukorlić

Muamer Zukorlić | Foto: Goran Sivački

- S kim to sada Zukorlić trguje iz Vlade? Ko to sarađuje s ovim zlobnikom i sa njegovim imenjakom i partnerom Redžovićem? Obratite pažnju na Ugljaninov prilaz Zukurliću. Ko je tu opozicija, a ko pozicija? – pita se Jusufspahić i dodaje da ni Vučiću ni Nikoliću ne preporučuje saradnju s “maharadžima, s kojima se više ni u Aziju ne ide, a kamoli u Evropu”.
Jusufspahić, povrh svega, naglašava da on ima dobronameran odnos prema muftiji Zukorliću.
- Zlonamernom bratu se dobronameran bude, kad mu se savetuje da ne hodi putevima zlobnosti, već da hodi putem smerne zahvalnosti samom Bogu – kaže Jusufspahić i dodaje da bi voleo da predsednik i premijer Srbije vrate bajrakli džamiju muslimanima i smatra da bi to tako trebalo i da bude.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP