Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DUŠAN BAJATOVIĆ JUČE NAJAVIO POČETAK IZGRADNJE

„Južni tok“ kreće do 20. decembra!

Autor: | 02.11.2013 - 08:15:00h | Komentara: 1

Izgradnja Južnog toka u Srbiji počeće između 20. novembra i 20. decembra ove godine, najavio je juče generalni direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović. On je istakao da početak gradnje sigurno neće biti posle 20. decembra, ali da će to zavisiti od predsednika dve države koji se očekuju na svečanom otvaranju radova.

Dušan Bajatović

Dušan Bajatović | Foto: FoNet

- U februaru sledeće godine počeće praktični radovi na terenu, kod Kovilja - naveo je Bajatović, dodajući da je sve spremno za početak tog velikog posla.
On je najavio za desetak dana posetu Beogradu predsednika Upravnog odbora „Gasproma“ Alekseja Milera, sa kojim će se, između ostalog, razgovarati o „Južnom toku“.


Lokacijska dozvola i idejni projekat su, kako je rekao, praktično završeni, a tenderi za izvođače radova će biti raspisani čim bude završena revizija glavnog projekta, praktično se radi o danima ili nedeljama.

Generalni direktor „Srbijagasa“ rekao je da su rešeni svi problemi u Vojvodini koji se tiču „Južnog toka“, a koje je pominjao predsednik Srbije Tomislav Nikolić, istakavši da po tom pitanju nema nikakvih problema.

Gasovod „Južni tok“ kroz Srbiju, u dužini od 421 kilometar, gradiće se iz osam lotova, a kompresorske stanice biće kod Paraćina i Vrbasa, uz planirane odvojke za Republiku Srpsku i Hrvatsku. Bajatović je najavio da će za „Južni tok“ kroz Srbiju u 2014. godini biti na raspolaganju 500 miliona evra.

Cela Vlada stoji iza „Južnog toka“


Na pitanje novinara da li se pritisci na „Srbijagas“ mogu dovesti u vezu sa najavljenim početkom radova na gasovodu, Bajatović je naglasio da iza „Južnog toka“ stoji kompletna Vlada Srbije, svi ministri, uključujući i nadležnog ministra energetike.
On je podsetio da je dve trećine poslanika u Skupštini Srbije glasalo za taj projekat i da je Vlada učinila sve da se završe formalno-pravni poslovi za početak gradnje tog gasovoda. Bajatović nije želeo da komentariše da li ima nekih koji su protiv tog projekta.

Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 04.11.2013 11:42h

    Sta Miller ima da razgovara s vama/nama/..Nista. Dolazi covek da podeli zadatke i zaduzenja ..sta i kako TREBA i MORA da radi MANJINSKI deo *srpske* firme Juzni tok..... i Bajatovicu /nisam maliciozan,majke mi../ ne drzi ti konferencije za stampu-slogiraces se../daleko bilo../

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP