Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ČEPURIN:

„Južni tok“ u Srbiji ide po planu

Autor: Ekipa Alo! | 01.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Izgradnja i puštanje u rad dela „Južnog toka“ na teritoriji Srbije ide u skladu sa planom, izjavio je Itar tasu Aleksandar Čepurin, ambasador Rusije u Beogradu.

Zadovoljan odnosime Rusije i Srbije: Aleksandar Čepurin

Zadovoljan odnosime Rusije i Srbije: Aleksandar Čepurin | Foto: Nebojša Raus

Odgovarajući na pitanje o ishodu tendera za projektovanje gasovoda u Srbiji, on je istakao da sve ide u skladu sa planom i da nema nikakvih prepreka sa srpske strane. Čepurin je podsetio da je 20. juna u Moskvi održan sastanak ministra energetike Aleksandra Novaka s ministrom rudarstva i energetike Srbije Aleksandrom Antićem.


„Srpska strana je potvrdila spremnost da realizuje projekat prema planovima“, rekao je ruski ambasador i dodao da će početak građevinskih radova biti u skladu sa rezultatima tendera koji će se saznati u skorije vreme. Što se tiče zajedničkih projekata, Čepurin je naglasio da je „jedan od glavnih zadataka Srbije - privlačenje stranih investicija“.
„Međutim, pristupanje zemlje Evropskoj uniji (EU) neće rešiti osnovne probleme“, smatra on. Za deceniju i po kretanja Srbije ka EU, realizovana su dva velika investiciona projekta - fabrika automobila italijanskog „Fijata“ u Kragujevcu i ruski „Gasprom njeft“ u Novom Sadu.

“O efikasnosti ruskog projekta govori to što 14 odsto budžeta Srbije čini plaćanje rusko-srpske kompanije NIS. To je više od jedne milijarde evra, i to je korisno i za Srbiju i za Rusiju“, rekao je ruski diplomata. Čepurin smatra da saradnja Rusije i Srbije treba da bude na osnovu uzajamne koristi i za to postoje sve mogućnosti.
Energično napreduje rekonstrukcija srpske železničke infrastrukture pomoću ruskog kredita (od 800 miliona dolara), podseća Itar tas. Radovi su počeli 25. marta i neki se obavljaju i pre predviđenog roka. Izražena je namera da u najskorije vreme počne remont delova pruge Beograd-Bar, oštećenih u poplavama, u dužini 200 kilometara, rekao je Čepurin.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP