Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VELIKO PITANJE

Kako ćemo se
grejati tokom zime

Autor: Tanjug | 22.10.2012 - 13:43:00h | Komentara: 0

Na okruglom stolu "Kako ćemo se grejati tokom zime 2012/2013", koji će biti održan sutra, razmatraće se aktuelna energetska situacija u zemlji, pred početak grejne sezone. Skup ogranizuje "Balkan magazin", pod pokroviteljstvom Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

Organizatori su istakli da je reč o temi koja je veoma bitna za državu i građane Srbije, bez obzira da li su priključeni na daljinske sisteme grejanja ili se greju koristeći prirodni gas, ugalj, ogrevno drvo ili električnu energiju.
Svake zime suočavamo se sa problemima energetskih kompanija, koje sa gradskim toplanama i drugim potrošačima imaju problem naplate energenata- mazuta, prirodnog gasa, električneenergije i uglja. Gradske toplane takođe imaju problem, jer ne mogu da naplate toplotnu energiju po ekonomskim cenama.

Grejanje

Kako ćemo se grejati ove godine? | Ilustracija: foter.com

Na skupu će se razgovarati o disparitetima cena energenata i cena toplotne energije iz daljinskih sistema grejanja; dokle će država morati da interveniše i toplane iz Robnih rezervi snabdeva mazutom i hoće li EPS, i pored suše, ove godine biti najveća toplana u Srbiji. Biće reči i o problemima "Srbijagasa" zbog cene gasa i nenaplaćenih potraživanja od toplana, značaju uglja kao ogreva i zašto se alternativni izvori energije ne koriste za masovnije grejanje.
Na skupu će učestvovati ministar energetike, razvoja i životne sredine Zorana Mihajlović i ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović, član Saveta Agencije za energetiku Dejan Stojanović, izvršni direktor "Srbijagasa" Dragan Vučur, direktor Poslovnog udruženja "Toplane Srbije" Milovan Lečić i drugi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP