Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRAVO PRIJATELJSTVO

Kako je pas Reks malom Stefanu ispunio rođendansku želju!

Autor: Nina Gavrilović | 04.08.2013 - 15:20:00h | Komentara: 9

Porodica Dejana Đuričića iz Zemuna odlučila je da udomi psa Reksa u Novoj Pazovi, međutim, ljubimac koji je rase srpski odbrambeni pas, proputovao je 11 kilometara ne bi li se vratio svom vlasniku - malom Stefanu!

Dirljiv susret: Stefan i Reks

Dirljiv susret: Stefan i Reks

- Moja bivša supruga i ćerka odlučile su da udome Reksa jer je kao i svi psi te rase izuzetno zaštitnički nastrojen. Jednostavno, niko nepoznat nije mogao da uđe u dvorište a da on ne bude u boksu. Deca su mi mlada, dolaze im prijatelji, bilo je nezgodno. Na kraju su Reksa stavili u kola i odvezli ga u Novu Pazovu cela 32 kilometara dalje, mislio sam da ga više neću videti, kaže Đuričić za alo.rs.

- Više ne živim sa porodicom, samo su mi javili da je Reks iskočio kroz otvoren prozor kola i nestao. Bilo mi je užasno teško što je Stefan izgubio najboljeg prijatelja. Bio je neutešan i nedostajao mu je pas, kaže otac dečaka koji je imao samo jednu želju.

- Stefanu se bliži rođendan, a sa Reksom je bio nerazdvojan cele tri godine. Rekao mi je "tata, imam samo jednu želju, ne treba mi poklon, hoću samo da se Reks vrati", priča otac.

Reks se jeste vratio! Putovao je 11 dana i prešao 32 kilometra ne bi li se ponovo družio za mlađanim vlasnikom.  Stigao je sinoć oko jedan izjutra, a kada je Dejanu zazvonio telefon čuo je porodicu koja je plakala od sreće.

- Pokajali su se što su hteli da ga udome. Kada su videli koliko je bio spreman da pređe da bi im se vratio odlučili su da ostaje. Poverenje i ljubav ne mogu se kupiti, a ovo je odličan primer i za moju decu da shvate da kada ih neko voli, taj će ti se uvek vratiti, ma koliko se ti udaljavao, kaže odobrovoljeni otac presrećan što je jedan požrtvovani četvoronogi prijatelj došao da obraduje njegovo dete.

Inače, koliko životinje mogu biti odane pokazala je, verovali ili ne, i jedna ovca koja je svojim postupkom zaprepastila celo selo.

Poslednji komentari
  • Hena Vreme: 04.08.2013 15:42h

    Stavili psa u gepek i vozili ga 32km? Gospođu i gospođicu bi trebalo prijaviti zbog zlostavljanja. Jadan pas.

  • Snezana Vreme: 04.08.2013 23:30h

    Kako je ocito da ovaj pas ima socijalnu i i emotivnu inteligenciju dva puta vecu od sirovine oca i decka koji se odrice psa ,da bi mu dolazilo drustvo , cenim da ce ovaj pametni pas vrlo brzo shvatiti s kim ima posla i ponovo krenuti na put. A tati valjda gepek omiljeno mesto za nepozeljne,ima sin na koga da se ugleda.

  • Rekszakon9822 Vreme: 05.08.2013 10:39h

    Gospodje Hena i Snezana, daleko je ovo od istine. Pas je vozen na zadnjem sedistu a ne u gepeku. A drugo, decak da se pitao pas bi ostao tu ali pitali su se roditelji.

  • Anonimus Vreme: 05.08.2013 12:23h

    Pas je stavljen u auto i iskočio je kroz otvoren prozor, što znači da je nemoguće da je bio u gepeku. Pročitajte malo bolje tekst, dame.

  • Ja Vreme: 05.08.2013 14:26h

    Ljubav i genetski usavrsena odanost su razlicite stvari.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP